Data & Marketing Specialist SDG

Digitaal Ondernemersplein (DOP) is op zoek naar een Data & Marketing Specialist SDG. Digitaal Ondernemersplein is onderdeel van de afdeling Online van KVK en een uniek samenwerkingsverband van overheidsorganisaties. Om het leven van ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken kunnen ze terecht op Ondernemersplein.kvk.nl en op Business.gov.nl (buitenlandse ondernemers) voor de relevante en gebundelde informatie van de (semi)overheid. Ook bieden we content aan partnerwebsites via onze open data API. Zo krijgen ondernemers antwoord op vragen over personeel, export, starten, wetten, regels en financiering.

Eén digitale toegangspoort voor EU-burgers, ongeacht in welk land je bent: dat is Single Digital Gateway (SDG), een verordening vanuit de EU. Om dit te verwezenlijken is een grote rol weggelegd voor twee nationale portalen: rijksoverheid.nl/government.nl én ondernemersplein.kvk.nl/business.gov.nl. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft KVK gevraagd invulling te geven aan de SDG Verordening met een aantal aspecten, waaronder het verzamelen en ontsluiten gebruikersstatistieken en promotie.Als Data & Marketing Specialist SDG ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en ontsluiten van gebruikersstatistieken en promotie voor de SDG.

Concreet zullen je werkzaamheden onder andere bestaan uit:
- Inrichten verzamelen statistieken en feedback op content volgens de Implementing Acts van de Verordening. Primair  gericht op compliance t.a.v. de nationale SDG informatie, maar ook het inbrengen van expertise bij (voorbereiding) compliance t.a.v. decentrale overheidsinformatie samen met de Coordinator informatie decentrale overheden SDG.
- Automatische/periodieke ontsluiting hiervan naar de Europese Commissie volgens de Implementing Acts, in afstemming de andere nationale bouwsteen DPC (Dienst Publiek en Communicatie, verantwoordelijk voor Rijksoverheid.nl)
- Promotionele online activiteiten in samenwerking met de Europese Commissie, andere lidstaten en de nationaal coordinator van Nederland
- Aanjagen linken verwante websites samen met met Ministerie BZK en de Europese Commissie 

Je werkt enerzijds samen met het projectteam SDG (projectleider, coordinator informatie decentrale overheden, redacteur en full-stack developer) en anderzijds werk je nauw samen met het Insights team van Digitaal Ondernemersplein; een team van analisten en een marketing manager. Ook werk je nauw samen met de andere teams binnen DOP; de redactie en het development team. Daarnaast zal je veel afstemmen met stakeholders zoals Dienst Publiek en Communicatie (DPC), ICTU en BZK. Binnen het projectteam rapporteer je aan de Projectleider. Van de Data & Marketing Specialist SDG wordt ook verwacht dat hij of zij expertise levert in werkgroepen en werkzaamheden aangaande de SDG en hierbij het Insights Team vertegenwoordigt van Digitaal Ondernemersplein. Hij of zij is zelfstandig, maar ook een goede teamplayer en levert zijn of haar bijdrage pro-actief.

Als Data & Marketing Specialist SDG binnen het Digitaal Ondernemersplein kom je terecht in een dynamische omgeving waarbij de structuur, werkafspraken en processen continue in verandering zijn. Samen met je collega’s regel je zaken op een goede manier en je stel je de juiste prioriteiten. Ook voor rapportages maken draai je je hand niet om. Want jij weet hoe belangrijk het is om voortgang te monitoren en inzicht te geven in de online performance. Jij houdt ervan om het gesprek aan te gaan met collega’s en hen te challengen met harde feiten en data inzichten. Met als doel om meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan ondernemers op het moment dat zij het nodig hebben. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit de opdracht voor jou! Deze uitvraag betreft een nadere uitvraag vanuit de DAS inhuur KVK voor een Data & Marketing Specialist SDG t.b.v. KVK. Duur: geschat 1 jaar. Uren per week: 24 uur. Locatie: Rotterdam (vanaf 2021 Utrecht)

Functie-omschrijving

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Creativiteit
Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Kwaliteitsgericht
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Overzicht
Overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen. Kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Rotterdam
  • Werkweek 24 uur
  • Referentie 457
  • Startdatum 14 september 2020
  • Einddatum 14 september 2021
  • Aantal FTE 0,6 FTE
  • Gepubliceerd 25 augustus 2020