Deta-vast Senior Corporate Communicatieadviseur

Als senior communicatieadviseur geef jij communicatieadvies op uiteenlopende dossiers. Denk aan dilemma's als open data versus privacy, wetgevingstrajecten, de introductie van nieuwe (digitale) tools voor ondernemers, of vanuit corporate communicatie bijdragen aan merkcampagnes: niks is jou te gek. Jouw professionele bijdrage aan de corporate communicatie van KVK maakt ons meer herkenbaar, meer zichtbaar en vooral communicatiever. Je houdt je bezig met het vertalen van onze businessdoelstellingen naar strategisch en tactisch communicatieadvies + aanpak. Je sluit aan bij stuurgroepen en werkgroepen wanneer er sprake is van een reputatie- dan wel communicatiecomponent. Je fungeert als sparringpartner op communicatiegebied voor management en RvB. En last but not least: je speelt een belangrijke analytische en regisserende rol wanneer het gaat om crisiscommunicatie. Niet alleen werk je samen met verschillende afdelingen, maar ook met je collega's binnen de afdeling Communicatie & PA (corporate communicatie, woordvoering, Public affairs, social media). Je werkt op basis van de afdelingsdoelstellingen/organisatiedoelstellingen maar pakt ook nieuwe activiteiten op die worden ingegeven door de actualiteit of voortschrijdende behoeften. In deze rol combineer je strategisch denken en het concreet uitvoeren van nieuwe ideeën/interventies. Ook schakel je waar nodig externen in voor de uitvoering van werkzaamheden. Op tekstueel vlak ben je scherp. Je meet de effecten van communicatie-inspanningen, analyseert gegevens en trends en stuurt bij waar nodig voor het behalen van de doelstellingen.

Wij vragen een afgeronde hbo of universitaire opleiding op het gebied van communicatie, economie of maatschappij. Minstens 6 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Aantoonbare succesvolle ervaring met het vertalen van strategie naar communicatie. Messcherp analytisch vermogen. Natuurlijke overtuigingskracht en een duidelijke eigen mening. Uitstekend gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Het talent om je affiniteit met ondernemen om te zetten naar de juiste beleidsmatige acties. En natuurlijk organisatievermogen.

Het is niet verplicht, maar onze voorkeur gaat uit naar een deta-vaste constructie. Anders blijft het bij 6 maanden inhuur met daarna een verlengingsoptie.

Wat we jou bieden

Je wordt in de eerste instantie ingehuurd voor 1000 declarabele uren. Vanaf juli 2021 kom jij in dienst bij de KVK. Een uitdagende functie binnen een landelijke organisatie die een grote transformatie doormaakt en maatschappelijk relevant is. Een functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Met veel ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen en tot mooie resultaten te komen. Wat we jou verder te bieden hebben:

  • Een fulltime functie met een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring ARAR max. schaal 11 - min. € 3461,49 en max. € 5318,92 bij 40 uur
  • Veel mogelijkheden voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Het tarief is all-in inclusief reiskosten.

Functie-omschrijving

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Organisatiesensitiviteit
Je hebt gevoel voor de onderlinge verhoudingen en je houdt rekening met de formele en hiërarchische lijnen.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Coachen
Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Creativiteit
Is vernieuwend, kan oplossingen bedenken en beoordelen, out-of-the-box thinking, originaliteit en anders denken.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Utrecht
  • Werkweek 36 uur
  • Referentie 496
  • Startdatum 1 januari 2021
  • Einddatum 1 juli 2021
  • Aantal FTE 0,9 FTE
  • Gepubliceerd 10 december 2020