Medior Interne Communicatieadviseur

In het interne communicatieteam binnen de afdeling Communicatie & Public Affairs (C&PA) lever je een bijdrage aan de corporate interne communicatie van KVK. Niet alleen werk jij mee aan de reguliere interne communicatie (kwartaalsessies, intranet, vlogs/blogs, etc.) maar je adviseert ook over diverse interne communicatievraagstukken en ontwikkelt daarvoor passende communicatie uitingen. De focus ligt daarbij op verandercommunicatie (meer digitaal en agile werken, cultuur) en IT/Digital communicatie. Hoofddoelen zijn: verbindingen leggen (tussen collega's van verschillende afdelingen en vestigingen en tussen medewerkers en leidinggevenden) en medewerkers meenemen in de dynamische KVK-omgeving (en daarbuiten) door hen te informeren, te consulteren en te betrekken. Je werkt niet alleen samen met verschillende afdelingen, maar ook met je collega's binnen de afdeling Communicatie & PA (corporate communicatie, woordvoering, Public affairs, social media). Je werkt op basis van de afdelingsdoelstellingen/organisatiedoelstellingen maar pakt ook nieuwe activiteiten op die worden ingegeven door de actualiteit of voortschrijdende behoeften. In deze rol combineer je strategisch denken en het concreet uitvoeren van nieuwe ideeën/interventies. Ook schakel je waar nodig externen in voor de uitvoering van werkzaamheden. Op tekstueel vlak ben je scherp. Je meet de effecten van communicatie-inspanningen, analyseert gegevens en trends en stuurt bij waar nodig voor het behalen van de doelstellingen. 

De kandidaat die wij zoeken is omgevingssensitief en heeft ervaring met corporate interne communicatie, verandercommunicatie en heeft interesse in IT/Digital onderwerpen. Je hebt ervaring in het adviseren en faciliteren van interne klanten. Bij voorkeur heb je ervaring met online interne events, het produceren van digitale nieuwsbrieven en eventueel met het ontwerpen van visuals en infographics. Je denkt in termen van 'gemeenschappelijk maken' en 'verbinden' en hebt dus oog voor de interne stakeholders en voor de externe context van de organisatie. Scherpte in boodschappen, zowel in woord als schrift. Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij soortgelijke overheidsorganisaties. Je gaat aan de slag als interim adviseur interne communicatie voor een periode van 6 maanden, bij voorkeur vanaf 1 januari 2021.

Functie-omschrijving

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Organisatiesensitiviteit
Je hebt gevoel voor de onderlinge verhoudingen en je houdt rekening met de formele en hiërarchische lijnen.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Coachen
Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Creativiteit
Is vernieuwend, kan oplossingen bedenken en beoordelen, out-of-the-box thinking, originaliteit en anders denken.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Utrecht
  • Werkweek 36 uur
  • Referentie 495
  • Startdatum 1 januari 2021
  • Einddatum 1 juli 2021
  • Aantal FTE 0,9 FTE
  • Gepubliceerd 10 december 2020