Senior Informatieanalist IAM Specialist

Binnen de Kamer van Koophandel is er een afdeling genaamd het IAM product Team en het SOC. Deze teams dragen zorg voor de gehele bedrijfsvoering voor medewerkers op het gebied van Identiteiten, authenticatie en autorisatie en de veiligheid van alle IT gerelateerde componenten. Daarnaast maken we gedegen rapportages voor Audit en controle doeleinden en zijn wij compliant conform de strakke regels van onze security afdelingen. We scannen voortdurend onze componenten en rapporteren op kwetsbaarheden.

Wij zijn opzoek naar een Senior informatie analist welke veel affiniteit heeft met IAM en SOC en enthousiasmerende ICT-ketendenker is met een voorkeur voor informatiebeveiligings-projecten heeft. Het doel hierachter is om de werkprocessen te beoordelen van deze teams en naar een hoger plan te brengen. De belangrijkste taak voor de senior informatie analist zal het opzetten en inregelen van een centrale log server. Hierbij vallen o.a. de taken "schrijven van een ontwerp", "houden van interviews", "bespreken van de technische componenten met specialisten" en "beargumenteren van de gekozen keuzes". Het uiteindelijke doel is het neerzetten van een centrale logserver welke alle informatie bevat waar het IAM team en het SOC team gebruik van kunnen maken om de omgevingen veiliger te maken.

De kandidaat draagt er voor zorg dat de nieuwe intermediate CA op een correcte manier wordt geïmplementeerd met samenwerking van de technische specialisten van o.a. ZMM. Daarnaast hebben we een PKI omgeving die ge-upgrade moet worden, processen en procedures bijwerken. Het PKI landschap zal weer naar het nieuwe niveau moeten worden gebracht. De analist werkt aan het pro- en reactief neerzetten van de centrale log server. De kandidaat schrijft ontwerpen, houdt interviews, beschrijft de business waarde, bespreekt de oplossing met specialisten en architecten. Daarnaast bewaakt de informatie analist de snelheid en stabiliteit van de IAM en SOC processen en automatiseert zo veel mogelijk deze beheerprocessen.

Functie-omschrijving

Wij zoeken een senior Informatieanalist die ervaring heeft als IAM expert en die in staat is om analyses uit te voeren in een functioneel en technische complexe omgeving en (ontwerp) specificaties te schrijven voor de ontwikkelaars (backend en frontend) in het team. De informatieanalist kijkt ook over de grenzen van het team heen indien nodig. Het uiteindelijke doel is om het IAM en SOC team naar een hoger doel te brengen waarbij de centrale log server implementatie centraal staat.

Kwaliteitsgerichtheid
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Verantwoordelijkheid nemen

Heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Is aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.

Analytisch vermogen
Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Utrecht
  • Werkweek 40 uur
  • Referentie 461
  • Startdatum 1 oktober 2020
  • Einddatum 31 december 2020
  • Aantal FTE 1 FTE
  • Gepubliceerd 4 september 2020