Teamleider Business Intelligence

Omdat de huidige teamleider tijdelijke een andere interne rol gaat invullen zijn we voor het team Business Intelligence, Analytics & Insights op zoek naar een ervaren teamleider die een mensgerichte manier van leidinggeven kan combineren met zijn/haar vak expertise en een actieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van data gedreven werken binnen de organisatie.

Je bent eindverantwoordelijk voor alle activiteiten binnen het team Business Intelligence, Analytics & Insights, bestaande uit 16 personen (intern) en enkele externen. Binnen het team bevinden zich de volgende expertisegebieden:
- (exploratieve) data analyse & data science
-klantonderzoek (kwalitatief & kwantitatief
- gebruikersonderzoek
- reporting & visualisatie
- webanalytics
- CRM
- datawarehousing.

Je rapporteert aan de afdelingsmanager Marketing, Business Intelligence & Evenementen vormt samen hem en de teamleiders van team Marketing, team Evenementen en de afdelingsmanager een MT.
- Je geeft vorm aan de verdere samenwerking met de onlangs aanbestede nieuwe partners in klantonderzoek en data analyse;
- Je onderhoudt relaties met verschillende stakeholders;
- Je prioriteert en bewaakt de teamdoelstellingen en het teambudget;
- Je ondersteunt en coacht het team in de agile transitie.

Jouw motivatie ligt in de verdere doorontwikkeling van data gedreven werken binnen organisaties in transformatie. Daarnaast wil je bouwen aan het team Business Analytics & Insights én het vak van data analyse en klantonderzoek nog beter op de kaart te zetten. Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in deze vakgebieden.Je hebt een ondernemende en klant- en kwaliteitsgerichte instelling en haalt energie uit de samenwerking met collega’s van diverse disciplines. Je bent in staat om helder te communiceren en te adviseren. Je weet de veranderende vraag van de business goed te doorgronden en te vertalen naar de juiste prioriteitstelling. Je voelt je comfortabel in een ambitieuze en gedreven omgeving waar zekere (technische) randvoorwaarden nog ingevuld mogen en moeten worden. Ook vragen we je een actieve bijdrage te leveren aan de transitie van KVK naar een agile organisatie.

- Je hebt ruime ((>15 jr) relevante werkervaring, waarbij >5 jr in een leidinggevende rol;
- Je bent goed in stakeholdermanagement;
- Je durft keuzes te maken en veranderingen te bewerkstelligen;
- Je bent qua vakinhoudelijke kennis een gelijkwaardige gespreks- en sparringspartner voor de onderzoekers en analisten in het team;
- Je bent mensgericht en weet ervaren professionals goed te coachen;
- Je hebt ervaring met het werken met & aansturen van externe bureaus;
- Je kunt erg snel schakelen;
- Je hebt aantoonbaar relevante en actuele kennis van de verschillende expertisegebieden (en bijbehorende tooling) binnen het team (zie bovengenoemde) en hebt hier een visie op;
- Je hebt ervaring met agile werken en de begeleiden van teams in de transitie er naartoe.

Functie-omschrijving

Visie
Vormt zich een beeld van de huidige situatie en relevante toekomstige ontwikkelingen en vertaalt deze in beleid op lange termijn voor de organisatie.

Coachen
Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.

Organisatiesensitiviteit
Heeft inzicht in en is alert op (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten (de) organisatie(s) en kan daar adequaat op inspelen.

Kwaliteitsgerichtheid
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Klantgerichtheid
Signaleert, onderzoekt en gaat binnen de eigen mogelijkheden in op de wensen en behoeften van de interne klanten (collega's van eigen en andere afdelingen) en externe klanten om deze tevreden te stellen. Servicebereidheid en klanttevredenheid staan voorop.

De competenties zullen getoetst worden tijdens het interview.

In het kort
  • Standplaats Utrecht
  • Werkweek 40 uur
  • Referentie 515
  • Startdatum 1 maart 2021
  • Einddatum 1 maart 2022
  • Aantal FTE 1 FTE
  • Gepubliceerd 5 februari 2021