UX Designer/Service Designer

De Kamer van Koophandel voert een digitaliseringsstrategie waarbij het leveren van informatieproducten aan de markt centraal staat. Het snel kunnen ontwikkelen van nieuwe (en waar nodig maatwerk-) producten is daarbij randvoorwaardelijk. Daarom is het nodig om veranderingen door te voeren in het ICT-landschap. Deze veranderingen worden onder architectuur doorgevoerd. Vanuit het project Handelsregister Omnichannel Platform (HOP) wordt gewerkt aan het Platform "digitale werkplek" (DWP). De DWP maakt functionaliteit vanuit verschillende bronsystemen geintegreerd beschikbaar voor alle medewerkers van de KVK zodat dit door gebruikers wordt ervaren als één geheel.
Het HOP scrumteam is op zoek naar een Senior UX expert/Service Designer. Het team werkt in een agile release train met sprints van 2 weken. Dit scrumteam heeft als doel om DWP-functionaliteit te bouwen en te onderhouden. Met het HOP team als basis werk je ook voor diverse andere projecten (+/- 6) die ook werken aan het integreren van functionaliteit in de digitale werkplek.

Als senior UX Designer ontwerp je de beleving voor gebruikers van de digitale werkplek vanuit verschillende projecten. Je bewaakt de overall consistentie van de gebruikerservaring. Je werkt samen met front-end developers aan het designsysteem om consistentie en hergebruik te garanderen. Je neemt zitting in het UX/UI chapter om kennis uit te wisselen met de on-line tak van de KVK. Je organiseert interviews om persona's up-to-date te houden en organiseert workshops om je ontwerpen te ondersteunen en/of nieuwe diensten te ontwerpen. Je neemt gebruikerstests af en/of neemt deel aan acceptatietesten. Je adviseert KVK online op het gebied van Service Design en Design Systemen.

De kandidaat kan zelfstandig in meerdere multidisciplinaire teams werken en is in staat om zowel details van deze projecten uit te werken alsmede overzicht te houden over alle projecten als het functionaliteit en of gebruikersinteractie betreft. De kandidaat is communicatief vaardig en kan workshops en interviews organiseren. De kandidaat kan met een duidelijke visie adviseren over de DWP, Service Design en Design Systemen. De kandidaat is expert op het gebied van de tools Sketch, Invision, Invision DSM en Axure RP.

Functie-omschrijving

Creativiteit
Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Resultaatgericht
Werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Kwaliteitsgericht
Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Samenwerken
Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep. De kandidaat is in staat om om te gaan met feedback en ziet dit als input voor nog betere ontwerpen.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Woerden
  • Werkweek 40 uur
  • Referentie 460
  • Startdatum 1 oktober 2020
  • Einddatum 1 oktober 2021
  • Aantal FTE 1 FTE
  • Gepubliceerd 4 september 2020