WFM Manager UBO

Als WFM Manager ben je verantwoordelijk voor de opzet van WorkForce Management binnen de nieuwe "tijdelijke" afdeling UBO binnen KVK. Je bent aanspreekpunt en sparringspartner voor het management van de afdeling die deel uit maken van de Uitvoeringsorganisatie. Je bent verantwoordelijk van de implementatie van WFM en de borging daarvan. Je rapporteert aan de managers van de afdeling.

UBO is nieuw tijdelijk organisatie-onderdeel/team binnen de afdelingen van de BackOffice wat onderdeel uitmaakt van de Uitvoeringsorganisatie van KVK, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de capaciteit binnen de afdeling. Belangrijkste werkzaamheden zijn het maken van een gedegen forecast, vertaald in een capaciteitsplan wat wordt vertaald in planningen en roosters. Ook de week- en dagsturing vindt plaats vanuit WFM. Je zorgt voor draagvlak bij het management van de afdeling voor de opzet en uitbouw van WFM. Daarom start je met het in kaart brengen van de huidige en de gewenste situatie en stelt een plan van aanpak op om van IST naar SOLL te komen. Je voert het plan van aanpak uit. Tijdens het "bouwen" is de winkel open, dus je zorgt voor de aansturing en coaching van de afdeling zodat de business as usual effectief doorgaat.

Wij zoeken een zeer ervaren manager met specifieke ervaring in Work Force Management. Je bent een bouwer en kan mensen meekrijgen in je aanpak. Je hebt visie en creëert draagvlak binnen de organisatie. Het behalen van resultaat is je tweede natuur. Daarnaast heb je ervaring in het plannen van projecten en resources. Je analyseert reacties uit de markt en neemt deze mee in de forecast die met jouw planning afgegeven wordt. Kennis van Excel is een vereiste en kennis van Avaya is een pre. Je werkt normaal gesproken op meerdere locaties (Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden) - omdat wij uiteraard strikt de richtlijnen omtrent corona volgen blijft je standplaats voorlopig op ons kantoor in Amsterdam en is het niet toegestaan om naar andere KVK locaties te reizen.

Functie-omschrijving

Organisatiesensiviteit
Heeft inzicht in en is alert op (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten (de) organisatie(s) en kan daar adequaat op inspelen.

Communiceren

Heeft excellente communicatieve vaardigheden. Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Netwerken
Legt, verstevigt en onderhoudt contacten met degenen, met wie gestelde doelen bereikt kunnen worden.

Analytisch vermogen

Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.

Omgevingsbewustzijn
Is extern georiënteerd en alert op (maatschappelijke, politieke en economische) ontwikkelingen die invloed hebben op de organisatie en/of de markt.

De competenties worden tijdens het interview getoetst.
In het kort
  • Standplaats Utrecht
  • Werkweek 25 uur
  • Referentie 507
  • Startdatum 10 februari 2021
  • Einddatum 10 augustus 2021
  • Aantal FTE 1 FTE
  • Gepubliceerd 18 januari 2021