'Een veranderproces is soms lastig, maar kan ook heel mooi zijn.'

Mijn baan

“Ik geef leiding aan de medewerkers van het Backoffice. Het is een leidinggevende functie, waarbij ik me bezighoud met het aansturen van de medewerkers en het monitoren van de resultaten. Mijn werk bestaat voornamelijk uit een mooie combinatie van mensen motiveren en interne communicatie. Ik werk op verschillende vestigingen van de Kamer van Koophandel, maar de locatie in Groningen is mijn echte standplaats.

Keuze voor de KvK

“De keuze voor de Kamer heb ik al ruim 20 jaar geleden gemaakt. Ik heb inmiddels al verschillende functies gehad, maar voel me nu als Teamleider helemaal op mijn plek. Ik vind het een prettige werkgever. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en er zijn prima arbeidsvoorwaarden. En door de extra adv-dagen houd je de balans werk/privé gezond.”

Mijn uitdaging

“Dé succesfactor van een afdeling is hoe de medewerkers in hun werk zitten. Daar ligt voor mij nu best een uitdaging, omdat we moeten gaan inkrimpen. Dat is heftig, maar de meeste medewerkers blijven toch gemotiveerd en enthousiast. Het scheelt dat het tijdig is aangekondigd, en dat de Kamer ons goed faciliteert in de voorbereiding op de toekomst. Loopbaanbegeleiding, opleidingen, het is allemaal mogelijk. Een veranderproces is moeilijk, maar kan ook kansen bieden. En dan blijkt het een mooie ontwikkeling te zijn! ”

Werkomgeving

“De sociale betrokkenheid van de Kamer werkt door in de werksfeer: die is informeel en laagdrempelig. Ik werk in een hecht team, waar collega’s erg betrokken zijn bij elkaar. Er wordt veel samengewerkt en ook op moeilijke momenten met elkaar meegeleefd.”

Mijn toekomstige collega’s

“Voor de Kamer van nu is het belangrijk dat medewerkers digitaal vaardig zijn en mee kunnen in de steeds meer resultaatgerichte werkwijze. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat je je eigen verantwoordelijkheid durft te nemen, en de kansen aangrijpt die voorbijkomen. Dan is er veel mogelijk binnen de organisatie, dat heb ik zelf ook ervaren.”