'Elke dag meer ondernemers online bereiken, daar doe ik het voor.'

Mijn baan

“Ondernemend Nederland moet ons goed weten te vinden, anders hebben wij natuurlijk geen bestaansrecht. Als Online Marketeer probeer ik daarom steeds meer verkeer naar de KvK-website te krijgen. Ik werk nauw samen met mijn collega’s van de Marketingafdeling en Online. Ik ben vaak te vinden op de Frontoffice en bij de telefonische medewerkers. Door met een headset mee te luisteren naar de vragen die de klanten stellen, houd ik feeling met de klantbehoefte. Maar ik ben ook regelmatig extern bijvoorbeeld bij ons mediabureau, om ideeën en plannen te bespreken, en uit te voeren.”

Mijn keuze voor KVK

“Eerlijk is eerlijk: ik heb even getwijfeld toen ik door een oud-collega voor deze vacature werd benaderd. Een werkgever buiten Brabant, en je moet maar afwachten of een organisatie beloftes waarmaakt. Ik vond het best spannend. Toen ik steeds enthousiaster werd heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb daar geen spijt van: ik kan mijn bestaande knowhow goed gebruiken, maar leer nog iedere dag bij. En uiteindelijk blijkt die treinreis tussen Utrecht en ‘s-Hertogenbosch best relaxed.”

Mijn uitdaging

“Van oorsprong is KVK geen commercieel bedrijf dat dagelijks op targets en KPI's stuurt. Inmiddels denken we steeds meer vanuit de klant. Ik vind het nog wel een uitdaging om mijn weg te vinden in de regelgeving en organisatie. Soms lijkt iets lastig te verwezenlijken, maar vallen de beperkingen weg als je even goed doorvraagt. Dan blijkt er toch meer mogelijk dan verwacht.”

Werkomgeving

“Ik werk in een gezellig team met collega’s uit het hele land, met ieder een eigen expertise. Naast jonge mensen zijn er ook oudgedienden met bergen kennis over onze klanten en onze historie. Ook daar leer ik ontzettend veel van.”

Mijn toekomstige collega’s

“Durf vragen te blijven stellen ‘waarom doen we dit eigenlijk?’. Denk vanuit de ondernemer en stel deze centraal in alles wat je doet. Door samen te discussiëren en te brainstormen breng je het marketingbeleid op een hoger plan en draag je wezenlijk bij aan het doel van KVK: het ondersteunen van de ondernemer.”