'Ik haal echt plezier uit het feit dat ik veel mag en kan leren.'

Hadiss - Partner Manager Digitaal Ondernemersplein

Mijn baan

Als Partner Manager ben ik verantwoordelijk voor API aansluitingen van het Digitaal Ondernemersplein. Daarnaast houd ik me bezig met het beheer van klantrelaties op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau, in de grootzakelijke markt en bij de overheid. Door te participeren in relevante netwerken breng ik de API onder de aandacht bij gemeenten en koepelorganisaties.

De ondernemer staat bij ons centraal. Voor de creatie van content nemen we altijd de situatie van de ondernemer als uitgangspunt. Onze aanpak is feedbackdriven, dat houdt in dat we op basis van inzichten de behoefte van ondernemers in kaart te brengen en vanuit zijn/haar situatie één antwoord van de overheid bieden. Dit kan door middel van analytics, onze feedbacktool maar ook de feedback die ik tijdens mijn gesprekken vanuit partners krijg. Dat laatste koppel ik altijd terug aan het redactie team. Daarnaast werk ik ook aan het onder de aandacht brengen van evenementen en hou ik me bezig met de Engelstalige website van de overheid business.gov.nl

Mijn keuze voor de KVK

Tijdens mijn studie als Human Technology Engineer heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De studie hield zich bezig met het gebruiksvriendelijk maken van producten en diensten op basis van de behoefte van de gebruiker. Het beviel me wel om bij de overheid te werken. Ik vond het een prettige omgeving. Daarna heb ik een aantal jaar in de commerciële wereld gewerkt.

Toen ik de vacature voor relatiemanager bij het Digitale Ondernemersplein voorbij zag komen dacht ik wel direct: ‘He, dit is wel iets wat ik zou willen doen’. Vooral vanwege de diversiteit van de functie. Ook de link tussen een technisch product zoals een API en een interessante doelgroep als de ondernemer maakte mij direct enthousiast. Het was een soort van samenhang van behoeftes die bij elkaar kwam. Het voelde gewoon goed.

Mijn werkplezier

Ik haal echt plezier uit het feit dat ik veel mag en kan leren. Ik vind het heel gaaf om te zien hoe groepen met elkaar samenwerken. Bijvoorbeeld als redacteuren van verschillende overheidspartijen bij elkaar aan tafel gaan zitten. Iedereen bekijkt de situatie vanuit zijn eigen expertise, en bekijkt wat de ondernemer in die situatie zou moeten weten en regelen. En hoe we dat dan vervolgens weer afstemmen met bijvoorbeeld developers die de content dan omzetten en op hun website publiceren, daar haal ik veel voldoening uit.

Binnen KVK werk ik ook met veel verschillende teams samen. Ik heb een hele goede band met andere relatiemanagers bij KVK. Ik ben veel op pad maar vind het altijd leuk om op kantoor te zijn in Rotterdam. Het leeft daar echt. De sfeer onderling is relaxed.

Mijn uitdaging

Ik zie eigenlijk elke dag als een uitdaging voor mezelf om nieuwe dingen te plannen waar ik later voldoening uit kan halen. Dus het aansluiten van een API is voor mij echt een uitdaging, daarvoor moet ik veel inplannen, met verschillende partijen afstemmen. Het is vooral een hele leuke uitdaging.

Mijn toekomstige collega’s

Als Partner Manager moet je stressbestendig en flexibel zijn. Je bent veel van huis. Je moet enthousiast zijn en van je werk houden.