'Je moet nieuwsgierig zijn, veel vragen stellen. Durven fouten te maken en daarvan leren.'

Mijn baan

“Ik ben opgeleid als Biomedical Engineer. Via Ordina ben ik bij KVK terechtgekomen en ben ik onderdeel uit gaan maken van het IT Traineeship programma. Mijn omscholingsrichting was Technisch Applicatiebeheer. In deze periode heb ik ook mijn eerste stappen gemaakt om Scrummaster te worden binnen een team.Inmiddels zit ik in een regulier team. Naast mijn technische werk ben ik Scrum Master van het team met cloud-engineers. We leveren geautomatiseerd services. Wij zorgen ervoor dat andere product teams zo efficiënt mogelijk kunnen werken.En ik begeleid op mijn beurt ook weer omscholende collega’s die het IT Traineeship bij KVK zijn begonnen.”

Mijn werkomgeving

“De sfeer bij KVK vind ik heel goed, je hebt veel vrijheid hier. Je mag fouten maken en krijgt ruimte om zelf je weg te vinden. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen.”

Mijn uitdaging

“Als er iets stuk gaat kan je het gaan maken. Liever willen we dit natuurlijk voor zijn en proactief de mogelijke oorzaken van verstoringen wegnemen. Dat is eigenlijk de grootste uitdaging die continue aandacht vraagt.In mijn rol als Scrum Master is het zaak om de energie in het team te houden, te zorgen dat het team focus kan hebben, dat we een visie hebben als team, dat we zo efficiënt mogelijk kunnen werken en dat ik blokkerende issues voor het team wegneem.”

Mijn werkplezier

“Ik hou echt van puzzelen en zoeken waar een probleem zit. Het samenwerken met andere mensen, vind ik heel erg leuk. Problemen oplossen zorgt ervoor dat elke dag weer anders is, omdat hetzelfde probleem bijna nooit twee keer voorkomt. De meest bekende en voorkomende gevallen worden namelijk getest, dus het zijn altijd weer bijzondere situaties.Ook van mijn rol als Scrum Master krijg ik veel energie. Als we als team goed kunnen werken en als we een mooie sprint hebben gedraaid met het team ben ik heel blij. Een goede demo neerzetten voor stakeholders, daar krijg ik energie van. Dat geldt ook voor kennisdelen en structureel dingen steeds een beetje beter doen.”

Mijn nieuwe collega’s

“Je moet nieuwsgierig zijn, niet bang zijn vragen te stellen, fouten durven maken en daarvan leren. Innovatief zijn en grenzen opzoeken vind ik ook een belangrijke eigenschap bij (nieuwe) collega’s. Praat veel met andere collega’s en neem initiatief om mee te kijken en te vragen waarom ze dingen doen zoals ze dat doen.”