'KVK is volop in beweging en soms ook zoekende. En dat vind ik heel boeiend.'

Mijn Baan

Ik ben als manager Service Center Klant Informatie & Advies verantwoordelijk voor een goede en efficiënte afhandeling van vragen en klachten van klanten van KVK. Dagelijks zijn er vele afdelingen en collega’s die hard werken om daar een bijdrage aan te leveren. Denk aan IT, HRM, Finance, beleid en juridische zaken, Facility, inkoop, etc. Soms zelfs zonder dat ze het door hebben. Het is mijn missie om al deze afdelingen te verbinden en te betrekken zodat we de ambitie van KVK waar kunnen maken. Collega´s optimaal samen te laten werken en zo ambassadeurs maken van onze klanten, medewerkers en leveranciers. Ik heb gekozen voor KVK omdat het een organisatie in ontwikkeling is. KVK is volop in beweging en soms ook zoekende. En dat vind ik heel boeiend.

Mijn uitdaging

We willen als afdeling nog eerder betrokken worden bij de ontwikkelingen van producten en diensten zodat de kennis en inzichten die wij opdoen vanuit ons dagelijkse contact met de klant nog beter wordt benut. Het meer samenwerken met collega´s van de afdelingen Online en Marketing is hier een mooi voorbeeld van. Dit begint zichtbaar vruchten af te werpen. Steeds vaker worden mijn directe collega´s nu benaderd en betrokken vanwege kennis en inzichten.

Mijn toekomstige collega’s

Klantcontact is een vak wat helaas nog al eens wordt onderschat. Je moet veel kunnen en ook nog eens tegelijkertijd. Je moet kunnen werken met diverse systemen en je moet veel weten over de producten en diensten. Daarnaast moet je je goed in kunnen leven in de situatie van de klant en deze de juiste voorlichting geven.

Mijn toekomstige collega´s hebben een ondernemende mentaliteit. En bij ondernemen hoort een stukje risico nemen. Dingen durven doen. Laten we doen wat we onze klanten ook adviseren.

Ik zeg altijd alles is mogelijk wat je ambieert. Ik zie mijn afdeling als een mooie springplank naar andere functies binnen de organisatie. De kennis en expertise die je hebt opgedaan neem je mee en is heel erg waardevol.

Mijn werkplezier

Ik zie heel veel dynamiek en drive binnen KVK en in de relatief korte tijd dat ik binnen ben zie ik dat er belangrijke stappen worden gezet. Dat geeft energie en ik zie dat op diverse plekken ontstaan. Als zaken steeds meer ´vanzelf´ gaan lopen en collega´s elkaar steeds beter weten te vinden geeft dat energie. Ook de doelgroep ondernemers vind ik een hele boeiende doelgroep om voor te werken. Verder wordt de lat hier hoog gelegd en daar hou ik wel van.