´Sta je open voor verandering? Dan pas je bij KVK.´

Marije - Strategische programmamanager ondernemersondersteuning

Mijn baan

“Als programmamanager heb ik een heel afwisselende baan. Ik leid innovatieve projecten en kom daarbij de meest verrassende vragen en ontwikkelingen tegen. Het is mijn taak om ondernemers en collega’s te stimuleren nieuwe kansen te zien én te pakken. In deze functie sta ik met mijn voeten in de klei en kan ik van daaruit samen met ondernemers oplossingen creëren. Dat past precies bij mij!”

Mijn werkplezier

“Ik word er heel gelukkig van om op een creatieve, resultaatgerichte en ondernemende manier projecten aan te sturen. Het vertrouwen dat ik van het management krijg, is heel ondersteunend. Natuurlijk zijn er algemene richtlijnen, maar daarbinnen voel ik mij volledig vrij om te acteren. Die ruimte haalt het beste in mij naar boven.“

Uitdaging

“Dankzij de digitalisering krijgen we steeds beter inzicht in hoe we ondernemers het beste van dienst kunnen zijn. Onze jarenlange knowhow op ondernemingsgebied verbinden we nu met innovatie. Dit is een erg belangrijke combinatie in deze tijd waarin ontwikkelingen zo ontzettend snel gaan. Denk bijvoorbeeld aan Big Data en Internet of Things. Deze uitdagingen zijn er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor ons als KvK.

Mijn werkomgeving

“De sfeer bij de KvK is heel informeel, iedereen is toegankelijk. Door veranderingen in de organisatie de afgelopen jaren is de structuur heel flexibel. Soms verander je van rol, omdat dat beter past bij jou en de organisatie. Ik vind die dynamiek heerlijk, ik pak graag nieuwe dingen op.”

Mijn toekomstige collega’s

“Sta je open voor verandering, dan pas je bij de KvK. Bij ons krijg je geen hapklare brokken, maar kun je je met eigen initiatief en proactief inzetten voor ondernemend Nederland. Heb je een gevoel voor ondernemerschap en vind je het uitdagend om te werken vanuit een publieke rol? Dan ben je hier helemaal op je plek!”