'Ik vind het gaaf om dingen te creëren'

Bastiën Bonsel, Java- en .NET-ontwikkelaar bij KVK


Mijn naam is Bastiën Bonsel en sinds een aantal jaar Java- en .NET ontwikkelaar bij KVK. Voordat ik in de IT belandde heb ik echter een heel ander pad bewandeld. In 2012 ben ik afgestudeerd van het conservatorium als jazzgitarist. Vier jaar lang ben ik zelfstandig ondernemer geweest en verdiende ik mijn brood met lesgeven en optreden. Op een gegeven moment wilde ik echter toch op zoek naar een nieuwe uitdaging en aangezien ik altijd al een computernerd geweest ben was de keuze eigenlijk vrij makkelijk gemaakt. Via een reeks tussenstappen en banen ben ik in het MakeITWork omscholingstraject van de HVA terechtgekomen, waarna ik direct aan de slag kon bij de KVK.

Mijn motto

Mijn motto is: ‘Wie wat bewaart heeft wat om een andere dag weg te gooien.’ Mensen houden te krampachtig vast aan het verleden. Binnen de IT kan je je dit gewoon niet veroorloven. Wanneer er nieuwe technologieën op de markt komen, ben ik er altijd als de kippen bij om te ontdekken wat deze voor mij en voor KVK kunnen betekenen.

Mijn specialiteit

Mooie, onderhoudbare en gestructureerde code schrijven. Ik vind het gaaf om dingen te creëren, zo ook code. Code moet onderhoudbaar en leesbaar zijn. Deze eis zou iedere ontwikkelaar aan zichzelf moeten stellen.

Mijn skills

Ik ben ontwikkelaar met DevOps-vaardigheden. Van bierviltje tot en met deployment. Ik vind het belangrijk om het hele proces te overzien, begrijpen en beheersen.

Mijn persoonlijke drive

Eat Sleep Code Repeat :-)

Upgrade jezelf

Mijn ambitie is om senior ontwikkelaar te worden met meer architectuurkennis en om mijn analytisch vermogen nog verder te ontwikkelen. Bij KVK leer ik iedere dag weer iets nieuws. Concepten waarover ik in het verleden heb gelezen vallen op hun plek. In feite werk ik scrum/agile aan mijzelf met mijzelf als product aan het einde van iedere dag.

Work vs life

Naast mijn werk vind ik het leuk om muziek te maken en te koken. De werktijden bij KVK zijn ‘normaal’, dus ik houd voldoende tijd over.

Werksfeer

Ook binnen KVK kan ik muziek maken: we hebben een eigen band genaamd ‘Kamerbreed’, waarmee we repeteren en optreden. Dat is hartstikke leuk! En hoewel het werk soms stressvol is en de gemoederen hoog op kunnen lopen, zijn alle collega’s natuurlijk ook gewoon mensen die van gezelligheid houden tijdens de koffiepauzes.