'Hier werken we écht agile.'

Alexandre Pfeijffer, Teamcoördinator functioneel applicatiebeheer

Keuze voor KVK

Ik werk hier al veertien jaar. Toen ik hier kwam, dacht ik eerst dat het een wat stoffige organisatie zou zijn. Maar dat bleek helemaal niet het geval. Ze werkten toen ook al met de nieuwste technieken en met een heleboel professionals die elke dag hard werken om te zorgen dat de boel niet alleen in de lucht blijft, maar ook dat de ICT-componenten precies datgene doet wat we ervan verwachten. Daarnaast zijn we ook al een behoorlijke periode bezig met het agile werken. Dat zijn toch wel redelijk moderne werkwijzen en ik ben blij dat de KVK daarin meegaat.

De KVK kijkt heel goed naar wat er gebeurt in de wereld: wat wordt ons geadviseerd door professionele partijen? Wat vertelt Gartner ons bijvoorbeeld? Waar gaat het heen met bepaalde technologieën? We hebben bijvoorbeeld ook een innovatielab waar echt wel een aantal van dat soort technieken wordt bekeken en bestudeerd om te kijken wat dat voor ons zou kunnen betekenen. Dat adaptief vermogen voor nieuwe technieken is hier aanwezig.

Werksfeer bij KVK

Voor een goede werksfeer ben je natuurlijk zelf grotendeels verantwoordelijk. Wanneer je jezelf openstelt voor anderen ben je snel een deel van het geheel. De werksfeer bij de KVK vind ik erg fijn. Daarbij is het ook zo dat een goede werksfeer enorm bijdraagt aan de resultaten. Want het gaat uiteindelijk niet alleen om mij of om de ander, maar wel om samen de resultaten voor de KVK en voor de ondernemers te behalen. Soms wordt het weleens een beetje spannend en dan gaan we ook weer terug naar de essentie; waarom zijn we hier nou? Vanuit daar gaan we dan weer verder.

Het is echt des KVK om de dingen gewoon ter discussie te stellen: hé, doen wij nu nog de juiste dingen? Is dit nu nog relevant? Er gebeuren heel veel dingen in de wereld die zijn weerslag kunnen hebben op onze organisatie en op de ondernemers. Neem bijvoorbeeld de Brexit en dat soort actuele zaken die best een grote impact kunnen hebben. De gevolgen daarvan voor ondernemend Nederland proberen wij goed in beeld te brengen. Daar zijn heel veel adviseurs voor aan het werk. Ook in de techniek en de ICT kan dat de nodige consequenties hebben. Het is heel goed om dat tijdig met elkaar te onderzoeken en te bespreken. Die mogelijkheden zijn er allemaal. Dat maakt het leuk, divers en soms ook spannend.

Carrière bij KVK

Vrijheid is wel een van mijn kernwaarden, dus dat zoek ik op in mijn omgeving. Het feit dat ik hier al veertien jaar zit wil dan ook zeggen dat ik dit hier ook gevonden heb.

Daarnaast is er echt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat merkte ik al vrij snel na binnenkomst toen ik ook gestimuleerd werd om bij te blijven met zowel inhoudelijke als persoonlijke trainingen. In die tijd werd BiSL actueel. Daar hebben we vanuit beheer allemaal trainingen voor gevolgd. Ook nu gaan we mee met nieuwe technieken, zo doen we veel met het agile werken en IT4IT. Daar worden dan ook trainingen in gevolgd. Die mogelijkheden zijn er dus in ruime mate. Naast mijn werk volg ik een studie. Die heeft iets minder te maken met het werk, maar vind ik zelf heel interessant. Daar krijg ik de mogelijkheden voor. En daar word ik ook in gestimuleerd. Sterker nog, daar wordt ook een klein deel van meebetaald door de werkgever. Dus er zijn echt volop kansen om je te ontwikkelen als je dat wilt. Ik ben zelf ooit begonnen op de helpdesk en zo doorgegroeid. Die doorgroeimogelijkheden zijn er bij KVK dus zeker.