'Ik haal veel energie uit de vrijheid die ik heb.'

Elke Dekkers, Insight Consultant / Marktonderzoeker

Keuze voor KVK

Bijna twee jaar geleden ben ik bij KVK begonnen als Insight Consultant / Marktonderzoeker bij team Business Intelligence. In mijn rol laat ik de stem van de ondernemer zo goed mogelijk gelden en draag ik bij aan een fact-based cultuur binnen de organisatie.

Ik heb niet eerder voor een overheidsinstantie gewerkt, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik was in eerste instantie misschien een beetje bang dat ik de harde deadlines uit het bedrijfsleven zou gaan missen, maar er wordt bij KVK dus echt hard gewerkt!

Het is me ook opgevallen dat er veel ambitieuze mensen bij KVK werken en dat maakt het alleen maar leuker. In de afgelopen jaren is mijn afdeling flink gegroeid en zijn er veel nieuwe en vooral jonge mensen bij gekomen die bij commerciële organisaties hebben gewerkt. Deze frisse invloeden van buitenaf, in combinatie met de kennis van mensen die al langer bij KVK werken, zijn erg bepalend voor de richting van KVK.

Werksfeer bij KVK

De sfeer op de werkvloer is voor mij erg bepalend in mijn werkplezier. Bij KVK hangt er gelukkig een informele sfeer, nemen collega’s de tijd elkaar ook op persoonlijk vlak te leren kennen en wordt eerlijkheid en initiatief gewaardeerd. Het is ook gewoon echt gezellig; we gaan dan ook regelmatig met een groep collega’s na werktijd nog even borrelen.

Waar ik zelf heel veel plezier uit haal, is het organiseren van evenementen voor JongKVK, de jongvereniging van KVK. Toen ik in dienst kwam, sprak ik vrij snel iemand die voorstelde om een jongvereniging op te richten. Ik was meteen enthousiast en met een klein clubje zijn we de plannen verder gaan uitwerken. Ons idee werd goed ontvangen door het management en we zijn dus meteen aan de slag gegaan! We krijgen daarin veel vrijheid en ik haal daar ook veel energie uit, omdat je op je eigen manier en zonder al te veel richtlijnen leuke dingen kunt bedenken. Van af en toe gezellig bijkletsen met een biertje tot het organiseren van hele relevante dingen die echt bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van collega’s. Dat is voor mij echt het ultieme voorbeeld van vrijheid en ruimte voor initiatief.

Carrière bij KVK

Ik weet zelf heel goed welke vlakken ik leuk en minder leuk vind. Ik zit op de juiste afdeling, dus als ik door zou willen groeien, dan zou dat binnen deze afdeling zijn. Voor mij zou doorgroeien niet zozeer een stapje hoger zijn, maar wel dat ik kansen krijg om mezelf te verbreden of om mijn kennis op andere gebieden in te kunnen zetten.

Het is fijn om te werken binnen een afdeling waar groei in zit: de rol van data wordt tenslotte steeds groter en steeds meer beslissingen worden daarop gebaseerd.