'Work-life balance is hier écht belangrijk.'

Faisel Amezian, Test engineer

Keuze voor KVK

KVK wordt geassocieerd met overheid, en overheid wordt weer geassocieerd met vergrijzing, een starre organisatie, niet flexibel. Dat ze stilstaan, niet vooruitstrevend zijn, geen innovaties enzovoorts. En dat is KVK eigenlijk helemaal niet. Ze hanteren allerlei nieuwe technieken en gaan mee met de nieuwste ideeën. Denk dan aan scrum, agile werken. Ik kom van Bol.com en daar deden ze dat ook, en ik zie niet echt veel verschil. Misschien dat Bol.com net iets hipper is en een jongere organisatie. Maar voor de rest zijn beide organisaties min of meer hetzelfde. Het sollicitatiegesprek had ik trouwens met vier mensen, waaronder twee vrij jonge (onder de dertig). Dat was aangenaam. Ik dacht: oké, ik ben dus niet de jongste als ik hier binnenkom.

Werksfeer bij KVK

Ik ben testengineer. Ik schrijf testscripts, zodat er geautomatiseerd getest kan worden. Waar ik me nu voornamelijk op richt, is de website van KVK. Hoe ik werk, is dat ik veel behoefte heb aan vrijheid. Ik heb een universitaire opleiding gevolgd en daar lieten ze je totaal vrij. Ik wil niet dat iemand mij constant irriteert of vragen stelt. Ik doe gewoon mijn eigen ding en schiet mijn eigen user stories in, want ik werk dus in een scrum-team. En dat gaat goed. Mijn leidinggevende is tevreden. Ik zelf ben tevreden en dat is wat belangrijk is. Mensen binnen KVK, waaronder ik, ervaren KVK als een werkgever die zijn medewerkers pusht om zichzelf te ontwikkelen. Er zijn cursussen, de organisatie is dynamisch, flexibel en je kan alle kanten op. En er is uiteraard een evenwichtige balans tussen werk en privé. Het is bovendien een begripvolle organisatie. Mocht er thuis iets aan de hand zijn, dan werk je gewoon thuis.

Carrière bij KVK

Ruimte voor je carrière krijg je gegarandeerd bij KVK. Er is budget voor cursussen die je wilt volgen. Er zijn persoonlijke gesprekken met je leidinggevende. Daar kun je van alles en nog wat bespreken. Ben je geïnteresseerd in een Linux- of Java-cursus, dan wordt dat gewoon voor je geregeld.

Als je bijvoorbeeld als ontwikkelaar hier binnenkomt kun je je T-shape ontwikkelen. Dit is je hoofdberoep, daarnaast kun je nog een andere richting op gaan. Daartoe sporen ze je ook aan. Je bent nu ontwikkelaar, maar zou je het ook niet leuk vinden om naast een applicatie te ontwikkelen ook een applicatie te testen of functioneel applicatiebeheerder worden. Dat maakt het ook heel leuk. Die mogelijkheid werd tijdens de sollicitatiegesprekken al benoemd.