'Work-life balance is hier écht belangrijk.'

Faisel Amezian, Test engineer

Keuze voor KVK


KVK wordt geassocieerd met overheid, en overheid wordt weer geassocieerd met vergrijzing, een starre organisatie, niet flexibel. Dat dit soort organisaties stilstaan, niet vooruitstrevend zijn, geen innovaties, enzovoorts. En dat geldt voor KVK helemaal niet. Ze hanteren allerlei nieuwe technieken en gaan mee met de nieuwste ideeën. Denk dan aan scrum en agile werken. Mijn oude werkgever was bol.com en daar werd scrum en agile werken ook toegepast, en ik zie niet echt veel verschil. Misschien dat bol.com net iets hipper is en een jongere organisatie. Maar voor de rest zijn beide organisaties min of meer, met betrekking tot het implementeren van de nieuwste technieken/methodieken, hetzelfde. Werken bij KVK is uiteraard veel leuker.

Mijn sollicitatiegesprek bij KVK had ik trouwens met vier mensen, waaronder twee vrij jonge (onder de dertig). Dat was aangenaam. Ik dacht: oké, ik ben dus niet de jongste als ik hier binnenkom.

Werksfeer bij KVK


Bij KVK ben ik werkzaam als test engineer. Ik hou mij voornamelijk bezig met het schrijven van geautomatiseerde testscripts, zodat er niet meer handmatig getest hoeft te worden. Waar ik mij nu op richt, zijn de verschillende diensten op de website van KVK zoals toegangscode en Mijn Start.

Hoe ik werk, is dat ik veel behoefte heb aan vrijheid. Ik heb een universitaire opleiding gevolgd en daar lieten ze je totaal vrij. Ik vind het prettig om zelfstandig te werken. Nu werk ik in een scrum-team en schiet mijn eigen user stories in. En dat gaat goed. Mijn leidinggevende is tevreden. Ik zelf ben tevreden en dat is wat belangrijk is. Mensen binnen KVK, waaronder ik, ervaren KVK als een werkgever die zijn medewerkers pusht om zichzelf te ontwikkelen. Er zijn cursussen, de organisatie is dynamisch, flexibel en je kan alle kanten op. En er is uiteraard een evenwichtige balans tussen werk en privé. Het is bovendien een begripvolle organisatie. Thuis werken is ook geen probleem. Mocht een monteur voor jouw defecte CV-ketel langskomen dan is het prima om thuis te werken.

Carrière bij KVK


Ruimte voor je carrière krijg je gegarandeerd bij KVK. Er is budget voor cursussen die je wilt volgen. Er zijn persoonlijke gesprekken met je leidinggevende. Daar kun je van alles en nog wat bespreken. Ben je geïnteresseerd in een Linux- of Java-cursus, dan wordt dat gewoon voor je geregeld.
  
Bij KVK is het mogelijk om nog een andere richting op gaan en om je vaardigheden te verbreden (T-shape). Als je bijvoorbeeld als ontwikkelaar binnenkomt, maar je wilt naast het ontwikkelen van software mee. Daartoe sporen ze je ook aan. Je bent nu ontwikkelaar, maar zou je het ook niet leuk vinden om naast een applicatie te ontwikkelen ook een applicatie te testen of functioneel applicatiebeheerder werkzaamheden op je te nemen. Zo zal er een betere samenwerking binnen teams/collega’s ontstaan, doordat collega’s van verschillende disciplines elkaar kunnen helpen. Dat maakt het ook heel leuk.