'KVK is voor IT'ers super interessant.'

Jasja Meijer, Teamleider service center

Keuze voor KVK

Vooraf had ik verwacht dat het echt een overheidsorganisatie zou zijn: stug, met heel veel bureaucratie. Echt wel een beetje stoffig imago. Het stempelen van documenten en dergelijke. En dat daar de nadruk op ligt. Dat valt eigenlijk hartstikke mee. Je ziet hier alle leeftijden door elkaar. Mensen zijn veel meer open en het is vooral minder stoffig. Het is heel dynamisch. Inmiddels weet ik dat dat hele proces voor 95% digitaal gaat en dat je als ondernemer nog alleen hoeft langs te komen om daadwerkelijk je legitimatie te laten zien. Zeker de generatie die er nu aankomt is er ook mee opgegroeid en aan gewend. Dat je überhaupt nog langs moet komen, vinden ze wellicht al vreemd.

Werksfeer bij KVK

Je bent er echt voor de ondernemer. Medewerkers vinden hun eigenbelang minder belangrijk dan het belang van de ondernemer. Die houding straalt elke medewerker vanuit iedere vezel naar buiten toe uit en ik vind het ook heel goed dat dat altijd voorop staat. Dat je echt alles doet voor die ondernemer. Daardoor krijg je ook wel het idee dat je wat bijdraagt in deze maatschappij. Je merkt dat de ambitie als organisatie heel hoog ligt: beste dienstverlener, de digitalisering. Ik denk daarom ook dat KVK interessant kan zijn voor IT’ers. Zeker als je creatief bent, want dan kun je juist heel veel kanten op. Zowel wat betreft de website als aan de achterkant. Wellicht kun je ergens anders meer verdienen, maar ik denk dat je hier meer vrijheden krijgt en minder ingeperkt wordt.

Carrière bij KVK

Toen ik net begon, werd ik heel goed ontvangen en hebben we de eerste dag meteen het opleidingstraject doorgenomen. Er zijn zoveel opleidingen waaruit je kunt kiezen, dat je het heel persoonlijk kunt maken. Ook vanuit mijn leidinggevende krijg ik veel feedback over wat goed gaat, waar mijn kwaliteiten liggen en wat beter zou kunnen. Op die manier kun je samen shoppen in alle mogelijkheden die er zijn.

Daarnaast zie je hoeveel andere afdelingen er nog zijn en dat je zeker als teamleider op andere afdelingen nog makkelijk een zijsprong kunt maken. Het is niet alleen dat je hiërarchisch omhooggaat, maar ook horizontaal kun je meer uitdagingen krijgen. Hoe makkelijk je zo’n switch kan maken. Mocht ik de functie die ik nu heb minder interessant gaan vinden, dan kan ik nog een heleboel andere kanten op. Die mogelijkheden zijn er volop. Ook is er een toptalent program. Er wordt goed gekeken naar waar jouw behoeften liggen en dat vind ik heel prettig.