'KVK is voor IT'ers super interessant.'

Jasja Meijer, Teamleider service center

Keuze voor KVK


Vooraf had ik verwacht dat KVK echt een overheidsorganisatie zou zijn: stug, met veel bureaucratie. KVK had bij mij wel een beetje een stoffig imago. Nu ik hier werk, weet ik dat dat hartstikke meevalt. Je ziet hier alle leeftijden werken. Mensen zijn heel open en het is zeker niet zo stoffig. Het is juist heel dynamisch. Inmiddels weet ik dat de KVK dienstverlening 95% digitaal gaat en dat je als ondernemer alleen nog hoeft langs te komen om je te legitimeren. Zeker de generatie die er nu aankomt is gewend om digitaal de zaken te regelen. KVK timmert hard aan de digitale weg en dat is schitterend om te zien!

Werksfeer bij KVK


Je bent er echt voor de ondernemer. Dat merk je iedere dag. Voor de medewerkers staat het belang van de ondernemer bovenaan. Die houding straalt elke medewerker vanuit iedere vezel naar buiten toe uit. Ik vind het heel goed dat de klant altijd voorop staat. Dat je echt alles doet voor die ondernemer. Daardoor krijg je ook wel het idee dat je wat bijdraagt aan deze maatschappij. Je merkt dat de ambitie als organisatie heel hoog ligt: de beste dienstverlener zijn, de digitalisering tot steeds meer kwaliteit brengen. Ik denk daarom dat KVK interessant is voor IT’ers. Zeker als je creatief bent, want dan kun je hier juist heel veel kanten op. Zowel voor wat betreft de website als aan de achterkant in de systemen kun je echt verschil maken. Wellicht kun je ergens anders meer verdienen, maar ik vind dat ik hier meer vrijheden krijgt en minder ingeperkt wordt.
  

Carrière bij KVK


Toen ik net begon, werd ik heel goed ontvangen en hebben we de eerste dag meteen mijn opleidingstraject doorgenomen. Er zijn zoveel opleidingen waaruit je kunt kiezen, dat je het zeer persoonlijk kunt invullen. Daarnaast krijg ik vanuit mijn leidinggevende veel feedback over wat goed gaat, waar mijn kwaliteiten liggen en wat beter zou kunnen. Op die manier kun je samen shoppen in alle mogelijkheden die er zijn en kan ik me steeds blijven ontwikkelen.

Daarnaast zie je hoe breed de expertise is en hoeveel andere afdelingen er nog zijn. Je ziet dat je zeker als teamleider nog makkelijk een zijsprong kunt maken. Bijvoorbeeld naar andere afdelingen. Het is niet alleen mogelijk dat je hiërarchisch omhoog gaat, maar ook horizontaal kun je meer uitdagingen krijgen. Heel bijzonder hoe makkelijk je zo’n switch kan maken. Mocht ik de functie die ik nu heb minder interessant gaan vinden, dan kan ik nog een heleboel andere kanten op. Die mogelijkheden zijn er volop. Er wordt goed gekeken naar waar jouw behoeften liggen en dat vind ik heel prettig, ook als ik op lange termijn denk.