´Je moet van je collega’s op aan kunnen en dat gevoel heerst binnen KVK absoluut.´

Mijn baan

“Na mijn studies Journalistiek en Voorlichting PR in Zwolle ben ik begonnen als voorlichter bij het IMK. Daar kwam ik al in aanraking met KVK. Inmiddels zit ik 25 jaar in het communicatievak en ik vind het nog steeds ontzettend leuk. Ik werk mijn hele loopbaan al binnen de semi –overheid. Saai? Nee, dat nooit! Het communicatieteam van KVK bestaat uit bijna 20 collega’s. We kennen een aantal disciplines: interne communicatie, corporate communicatie, public affairs, het social media team en perswoordvoerder. Zelf zit ik in twee teams; pers en corporate communicatie. Binnen corporate communicatie trek ik de grote projecten die dicht bij de doelgroep zitten. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van strategische plannen, coördinatie en projectleiderschap. Ook netwerken is een groot onderdeel van mijn werk. Ik vind het geweldig om verbindingen te leggen.”

Mijn keuze voor KVK

“Door de samensmelting van KVK met Syntens kwam deze baan op mijn pad. KVK biedt mij toegang tot werken met allerlei ondernemers, van jong tot oud. Daarom vind ik het nog steeds zo cool om hier te werken! De fusie zorgde voor een nieuw perspectief. Jarenlange knowhow op ondernemingsgebied combineren we nu met innovatie. Een heel mooie combi en erg belangrijk in deze periode waarin ontwikkelingen snel gaan. Deze uitdagingen zijn er niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor ons als KVK.”

Mijn werkplezier

“Het bezig zijn met de ondernemers. Met ze spreken en weten wat hen bezighoudt. Dichtbij hen staan en weten wat er in hen omgaat, wat er leeft. Daar kunnen wij dan op acteren. Mkb’ers die met lef, passie en doorzettingsvermogen innoveren en hun bedrijf laten groeien, dat is prachtig om te zien. Bezig zijn met geweldige projecten als de Startersdag4Kids en de Jonge Starters Dag. Maar ook het leggen van verbinding met bijvoorbeeld wethouders van gemeenten of de Foundation van prinses Laurentien. Juist de diversiteit van mijn werk maakt het leuk.”

Mijn omgeving

“Ik zit behoorlijk stevig op mijn plek in het communicatieteam. De sfeer in ons team is goed. We zijn allemaal erg druk, maar hebben ook lol met elkaar. Soms moeten we elkaar behoeden voor té druk zijn. Als het nodig is, helpen we elkaar om dingen voor elkaar te krijgen. Je moet van je collega’s op aan kunnen en dat gevoel heerst binnen KVK absoluut.”

Mijn toekomstige collega’s

“Nieuwe collega’s kunnen KVK als een complexe organisatie ervaren. Er zijn veel segmenten, veel thema’s en managers. Neem de tijd om je een goed beeld te vormen. Wees nieuwsgierig. Dat geldt ook voor de koers die we varen. KVK is een grote organisatie, maar wel een met oog voor detail en voor de mensen die er werken. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.”