KVK op J-FALL 2021

Evenementsverslag

Als KVK hebben wij de ambitie om één van de meest aansprekende en beste Java communities van Nederland te zijn. Deze ambitie maken we steeds meer waar en dit willen aan de grote klok hangen! En er is geen grotere klok in het Nederlandse Java landschap dan J-Fall.” En wat als je als Java developer een droom hebt, om op J-FALL het podium te pakken, jouw kennis te delen. En daarmee ook nog eens direct KVK op de kaart te zetten? Nou, die klok, die hebben we afgelopen donderdag, 4 november 2021, luid en duidelijk laten luiden in het Pathé in Ede, waar de grootste Java conferentie van Nederland plaatsvond. En ook de droom kwam uit. De samenvatting? We hebben genoten en het smaakt naar meer!

J-FALL

Dank zij de samenwerking met de Rijksoverheid, hadden we een mooie stand waarbij flink uitgepakt werd. En als we het hebben over ‘wij’ dan bedoelen we daarmee Michiel Suttorp (recruiter), Bart Nollen (recruiter), Arthur Arts (Java developer), Miel van Welzen (Java developer) en Nicole de Laender (recruitment events).

Er was een VR Flight simulator, waarvoor je volgens collega Bart overigens wel de beschikking moest hebben van een sterke maag. En een Arcadekast met retrogames die zelfs de oudst Javaan zich weer jong deed voelen.

Bevlogen

Het was druk aan onze tafel, veel Java ontwikkelaars en andere aanwezigen hadden interesse in KVK en onze IT ontwikkelingen. En daar was, naast duidelijke herkenbaar zijn, een goede reden voor. Want in de ochtend stonden Arthur Arts en Miel als bevlogen sprekers op het podium met hun presentatie “Migrating to a clean and flexible product portfolio architecture with GraphQL”. Deze werdt door de aanwezigen beoordeeld als 3e in de Top 10 Spreker Sessies.

In een overvolle zaal van meer dan 130 mensen, waarbij zelfs de trappen bezet waren, brachten zij hun inhoudelijk sterke verhaal briljant tot leven en kregen zij regelmatig de lachers op hun hand. Met onder andere een demo en het inzetten van typetjes zoals doctor Emmet Brown uit Back to the Future (Great Scot!), was het met recht een presentatie waar nog lang over nagepraat werd.

Napraten

En dat napraten, dat deed men graag aan onze tafel. Want van hoeveel mensen hebben wij wel niet gehoord, dat men geen idee had dat KVK dit allemaal doet. Of dat IT zo groot is en met de laatste technologieën werkt. Het werd duidelijk gewaardeerd dat er ruime vertegenwoordiging van Java developers in de stand aanwezig was waarmee inhoudelijk verder gepraat kon worden. Maar ook dat zij met onze recruiters een goed gesprek konden gevoerd en hun ambitie konden bespreken.

Terugkijken

Ben je benieuwd naar het verhaal van Arhur en Miel over “Migrating to a clean and flexible product portfolio architecture with GraphQL”?

Publicatie datum: 17 januari 2022

Vragen over deze vacature?

Woes Bakker / Recruitment Business Partner