´Je moet van je collega’s op aan kunnen en dat gevoel heerst binnen KVK absoluut.´

Mijn baan

“Na mijn studies Journalistiek en Voorlichting/PR in Zwolle ben ik begonnen als voorlichter bij het IMK. Daar kwam ik al in aanraking met KVK. Inmiddels zit ik 30 jaar in het communicatie-vak en ik vind het nog steeds ontzettend leuk. Ik werk mijn hele loopbaan al binnen de semi–overheid. Saai? Nee, dat nooit! Het communicatieteam van KVK bestaat uit ruim 20 collega’s. We kennen een aantal disciplines: interne communicatie, corporate communicatie, design en print, het social media team en perswoordvoering. Ik ben één van de vier woordvoerders. Netwerken is een groot onderdeel van mijn werk. Ik vind het geweldig om verbindingen te leggen.”

Mijn keuze voor KVK

“Door de samensmelting van KVK met het innovatiecentrum Syntens kwam deze baan op mijn pad. KVK biedt mij toegang tot werken met allerlei ondernemers, van jong tot oud. Ik spreek ook veel journalisten en redacteuren. Daarom vind ik het nog steeds zo cool om hier te werken! De fusie zorgde voor een nieuw perspectief. Jarenlange knowhow op ondernemingsgebied combineren we nu met innovatie. Een heel mooie combi en erg belangrijk in deze periode waarin ontwikkelingen snel gaan. Deze uitdagingen zijn er niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor ons als KVK.”

Mijn werkplezier

“Het bezig zijn met media en ondernemers. Met ze spreken en weten wat hen bezighoudt. Dichtbij hen staan en weten wat er in hen omgaat, wat er leeft. Daar kunnen wij dan op acteren. Mkb’ers die met lef, passie en doorzettingsvermogen innoveren en hun bedrijf laten groeien, dat is prachtig om te zien. Bezig zijn met het leggen en uitbouwen van relaties met redacties. Snel schakelen, de juiste informatie leveren en ervoor zorgen dat KVK goed (en positief) in het nieuws komt. Juist de diversiteit van mijn werk maakt het leuk.”

Mijn omgeving

“Ik zit behoorlijk stevig op mijn plek in het communicatieteam. De sfeer in ons team is goed. We zijn allemaal erg druk, maar hebben ook lol met elkaar. Soms moeten we elkaar behoeden voor té druk zijn. Als het nodig is, helpen we elkaar om dingen voor elkaar te krijgen. Je moet van je collega’s op aan kunnen en dat gevoel heerst binnen KVK absoluut.”

Mijn toekomstige collega’s

“Nieuwe collega’s kunnen KVK in het begin als een complexe organisatie ervaren. Maar neem de tijd om je een goed beeld te vormen. Wees nieuwsgierig. Dat geldt ook voor de koers die we varen. KVK is een grote organisatie, maar wel een met oog voor detail en voor de mensen die er werken. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.”