'We zijn hier onwijs ver met social media.'

Angelo Brouwer, communicatie adviseur social media

Keuze voor KVK

Toen ik de vacature van communicatieadviseur social media voorbij zag komen, had ik niet verwacht dat KVK al zo ver is met social media. Ze benaderen ondernemers via een veelzijdige manier, van jong tot oud! Daar kwam ik pas achter tijdens mijn eerste dagen bij de communicatieafdeling van KVK.

Ik zie bijvoorbeeld in mijn netwerk dat er veel struggles zijn bij het starten van een bedrijf. Daar komt namelijk een hoop bij kijken. Ik vind het dan ook echt tof om te zien dat KVK veel aandacht geeft aan de jongere doelgroep. Je bent natuurlijk nooit te jong om te beginnen. En omdat ik zelf veel actief ben op Social Media, kan ik de kennis die ik heb opgedaan toepassen in mijn werk!
Wanneer ik bijvoorbeeld door m’n timeline van Instagram scrol of creatieve Snaps zie van vrienden of advertenties, dan denk ik: hé, kunnen wij dit ook doen voor KVK? Kan ik de experience die ik hier heb opgedaan gebruiken voor mijn werk? Dat kan! Ik krijg van m’n teamleider de vrijheid om te experimenteren op de Social Media kanalen van KVK. Hoe mooi is het dat ik via deze weg de jongeren kan voorzien van advies en informatie over het ondernemen!

Werksfeer bij KVK

Ik had verwacht dat ik de jongste medewerker van de organisatie zou zijn. Maar nee, er werken steeds meer jongeren bij KVK! Er is zelfs een JongKVK-team, die regelmatig leuke borrels en events organiseert voor de jongere collega’s. Via deze weg ga je elkaar ook meer opzoeken binnen én buiten de organisatie.

De verwachting van het alleen maar samenwerken met oudere collega’s, was dus niet waar. Het is goed in balans. Er is ook zeker geen nine-to-five mentaliteit. Het is wel inherent aan mijn functie dat je beschikbaar bent wanneer dat nodig is. Dat wil niet zeggen dat je twaalf uur op een dag werkt, maar het kan zijn dat je bij bepaalde actualiteiten iets meer van jezelf moet geven en daardoor misschien wat langer aan het werk bent. Maar dat compenseert weer met het feit dat je enorm veel vrijheid hebt in je werk. En dat maakt het werk ook leuk, want daardoor is geen dag hetzelfde!
  

Carrière bij KVK


Bij KVK heb je echt veel ruimte om te groeien. Jaarlijks is er een planningsgesprek, waarin je kunt aangeven waar je jezelf in wilt ontwikkelen en wat je vooral leuk vindt om te doen. Daar hecht de manager waarde aan! Sinds kort heb ik de rol toegewezen gekregen dat ik mag reporten voor KVK, om onder andere veel voorkomende vragen beantwoord te krijgen waar ondernemers mee zitten. Dat is echt gaaf om te doen! Daarnaast ben ik veel bezig met vormgeving (Photoshop, animeren, etc.) en het meedenken over verschillende strategieën, bijvoorbeeld hoe we het beste de jongeren kunnen benaderen en hoe we Instagram of YouTube het beste kunnen inzetten. Om de skills voor deze werkzaamheden bij te houden, moet je blijven doorleren. Een cursus of een training volgen, intern of extern? Díe ruimte krijg je: hoe chill is dat!