'Cyber security wordt steeds intenser dus ik ben blij dat er hier veel aandacht voor is.'

Yasemin Demir, security specialist bij KVK

Na haar studie filosofie en een aantal jaren vrijwilligerswerk was Yasemin toe aan een nieuwe uitdaging. Ze begon bij KVK op de afdeling front office en groeide al snel door naar autorisatiebeheerder op de afdeling Security. Hoe ervaart zij KVK als werkgever?

Mijn functie

“Als autorisatiebeheerder geef ik collega’s toegang tot applicaties, servers, maar ik maak ook service-accounts aan. Ik zorg ervoor dat mijn collega’s bij alles kunnen wat ze nodig hebben en dat kan verschillen per functie en afdeling. Op jouw eerste werkdag zorgen wij ervoor dat je gebruik kunt maken van alle nodige applicaties.”

Mijn keuze voor KVK

“KVK is er voor ondernemend Nederland en heeft een belangrijke maatschappelijke rol. Dat in combinatie met de brede werkzaamheden is belangrijk geweest in mijn keuze. Op het moment dat ik op de front office werkte en toch iets meer uitdaging wilde, zag ik een vacature op intranet voor security. In eerste instantie twijfelde ik, omdat ik wel voldeed aan de beschrijving, maar geen ervaring had. Gelukkig motiveerde mijn teamleider mij om het gewoon te doen. Dat gaf mij een nog beter gevoel bij KVK als werkgever. Er wordt zo veel mogelijk gekeken naar jouw potentie en inzet.”

Mijn ontwikkeling

“Ik werk nog niet zo lang bij KVK, maar ik merk dat de nadruk ligt op jouw eigen ontwikkeling en dat vind ik geweldig. Vorig jaar heb ik al een aantal cursussen kunnen volgen en ik wil dit jaar mijn Azure Active Directory certificaat behalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door KVK. Ik ben ontzettend leergierig en ik kan niet wachten op wat ik allemaal nog meer kan leren!

Daarnaast leer ik ook gewoon heel veel van mijn collega’s. Vorige week nog heb ik een collega geholpen die verantwoordelijk is voor single sign on koppelingen. Dat is natuurlijk niet mijn werk, maar ik krijg wel de ruimte om meer te ontdekken op deze manier.”

“Cyber security wordt steeds intenser dus ik ben blij dat er hier veel aandacht voor is.”

Innovatie bij KVK

“Ik denk dat we binnen het KVK-landschap ruim 300 applicaties hebben, waarvan een deel ook helemaal zelf gebouwd. IT is constant aan het veranderen dus je kunt niet stil blijven zitten. Momenteel zijn we een grote verbeterslag aan het maken met veel van de applicaties. We werken toe naar zo veel mogelijk SaaS-oplossingen voor applicaties om de down-time te verminderen. Als ondernemers wat nodig hebben, moeten ze daar goed en snel bij kunnen. Cyber security wordt steeds intenser dus ik ben blij dat er hier veel aandacht voor is.”

KVK als werkgever

“Zelf word ik echt gelukkig van de kleine dingen die bij KVK worden gedaan: een bloemetje op je eerste werkdag, een kaartje van de RVB op je verjaardag, een eindejaarsgeschenk dat ik zelf mag uitkiezen. Je voelt je gezien als persoon en niet alleen als medewerker. Vorig jaar bij het KVK-event heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Ik was pas in dienst dus kende nog niemand. Uiteindelijk heb ik toch uren op de dansvloer genoten van de silent disco en allemaal collega’s leren kennen.”