De kracht van ons team is absoluut de balans tussen ervaren en minder ervaren inkopers

Kelly Simmerman, inkoper bij KVK

“Wat ga je dan inkopen? Pennen?” Is één van de opmerkingen die Kelly kreeg van haar vrienden toen ze haar nieuwe baan als inkoper bij KVK aankondigde. KVK was in hun ogen niet de meest aantrekkelijke werkgever. Ondanks dat beeld ging Kelly vol goede moed in 2022 aan de slag bij KVK. En ze heeft er geen moment spijt van gehad.

Mijn functie

“Als inkoper non-IT begeleid ik collega’s bij inkoopvraagstukken en aanbestedingen op diverse vlakken: van meubilair tot fotografie. Bij de complexere vraagstukken heb ik een ondersteunende rol. Ik heb geen inkoopachtergrond, maar ik kwam er snel achter dat geen inkooptraject hetzelfde is. Dat houdt mij scherp.”

Mijn keuze voor KVK

“Het was zo een typisch scenario: net mijn studie bedrijfskunde afgerond, wat een brede studie is, en ik wist niet zo goed waar mijn passie lag. De vacature bij KVK sprak mij aan, omdat een interne opleiding werd geboden om het vak te leren. Het enige waar ik nog aan twijfelde is of KVK wel bij mij paste. Naar mijn idee was KVK namelijk een stoffig bedrijf. Gelukkig had ik fijne sollicitatiegesprekken en is het tegendeel zeker bewezen.

Mijn team

“De kracht van ons team is absoluut de balans tussen ervaren en minder ervaren inkopers. Dit zorgt voor een fijne dynamiek en de gelegenheid om van elkaar te leren. Naast werk gerelateerde zaken hebben we het ook gewoon gezellig met elkaar. Er hangt een leuke, informele sfeer niet alleen als we op kantoor zijn, maar ook als we thuis werken. Ik kan altijd een collega bellen met een vraag en ze zijn altijd bereid te helpen.”

“De kracht van ons team is absoluut de balans tussen ervaren en minder ervaren inkopers.”

Mijn ontwikkeling

“Aangezien dit mijn eerste baan is, maak ik dankbaar gebruik van de opleiding die KVK biedt. Het neemt veel tijd in beslag, maar hierdoor kan ik mij als professional sneller ontwikkelen. Wat ik leer bij mijn opleiding pas ik meteen toe in de praktijk. Gelukkig is mijn leidinggevende ook actief bezig met mijn ontwikkeling. Hij stimuleert mij om te blijven leren.

Overigens is dat niet de enige manier waarop ik hier leer. Bij complexere inkooptrajecten heb ik een ondersteunende rol waardoor ik toch dicht op het traject zit en alles meekrijg.”

Betekenisvol werk

“Werken bij KVK betekent werken voor ondernemend Nederland. KVK is wettelijk verplicht om aanbestedingen te doen. Als inkoper moet je ervoor zorgen dat een vraagstuk zo op de markt wordt gezet dat niet alleen de grote partijen mee kunnen doen, maar ook de kleinere partijen. Zo blijft het eerlijk voor iedereen.”