'Dit is een plek waar ik voor langere tijd gelukkig kan werken'

Emily Ndubi, security specialist bij KVK

Als moeder van drie jonge kinderen besloot Emily in 2022 buiten haar comfortzone te stappen. Na drie jaar werken op de servicedesk bij KVK was ze toe aan verandering. Ze solliciteerde op een interne vacature bij de afdeling Security. “Hoewel ik een waardevol onderdeel was van het servicedeskteam, gunde mijn leidinggevende mij ook die groei”, aldus Emily.

Mijn functie

“Bijna drie jaar lang was de servicedesk bij KVK mijn vertrouwde plekje. Ik wist precies wat en hoe ik dat moest doen. Op het moment dat ik wilde solliciteren op een andere functie bij KVK wist ik niet zeker of het zou lukken. Ik moest (en moet) nog veel leren, maar gelukkig kende ik een groot deel van het team al. Dat gaf mij meer vertrouwen en heeft de stap makkelijker gemaakt.

Als autorisatiebeheerder geef ik onder andere collega’s toegang tot de juiste resources: applicaties, systemen en infrastructuur. Het uitdelen en intrekken van rechten hoort hier ook bij. Daarnaast maak ik service-accounts aan en ik verwijder ze indien nodig. Wij maken het werk van collega’s makkelijker zodat zij beter de ondernemer kunnen helpen.”

Mijn keuze voor KVK

“Eigenlijk heeft KVK mij gevonden en niet andersom, haha. Ik werkte een tijdje bij de gemeente Woerden tot ik een kindje kreeg. Het was niet mijn eerste prioriteit om een nieuwe baan te vinden dus ik schreef mij in bij een detacheringsbureau. Op hetzelfde moment benaderde een recruiter mij voor een functie bij KVK. Ik moest kiezen: werken bij een detacheerder of een overheidsinstantie waar je meer zekerheid hebt. Die keuze was voor mij snel gemaakt.”

KVK als werkgever

“Dit is een plek waar ik voor langere tijd gelukkig kan werken. Het belangrijkste vind ik een goede werk-privé balans. Ik werk vier dagen en heb drie kinderen. Om de twee weken hebben we een kantoordag en de rest van de dagen werk ik thuis. Als de plannen wijzigen, wordt het ook twee weken van tevoren gecommuniceerd zodat ik kan regelen wat ik moet regelen op het thuisfront. Op deze manier kan ik er ook voor mijn gezin zijn.“

"Dit is een plek waar ik voor langere tijd gelukkig kan werken"

Innovatie bij KVK

“Eigenlijk zijn we bij KVK constant processen en diensten aan het vernieuwen. Automatiseren is hier een belangrijk onderdeel van. In mijn team implementeren we nu een nieuwe identity-tool. Op het moment dat we merkten dat het huidige systeem te beperkt was voor de doelen die we willen bereiken, zochten we een alternatief. Dit moet het werk voor mij en mijn collega’s betrouwbaarder en makkelijker maken.”

Ontwikkeling bij KVK

“Naast de cursussen die KVK biedt via Goodhabitz hebben we een individueel keuzebudget beschikbaar. Dit is 13,7% van je bruto jaarsalaris en is vrij in te zetten voor bijvoorbeeld een elektrische fiets, maar ook voor opleidingen. Vorig jaar heb ik twee cursussen afgerond en dit jaar heb ik er nog twee ingepland. Het doel is om zo veel mogelijk certificaten te behalen. Dat is altijd mooi meegenomen voor mijn cv.”