'Ik haal veel energie uit de vrijheid die ik heb.'

Elke Dekkers, insight consultant / klantonderzoeker

Keuze voor KVK

In 2018 ben ik bij KVK begonnen als Insight Consultant / Klantonderzoeker bij team Business Intelligence. In mijn rol laat ik de stem van de ondernemer zo goed mogelijk gelden en draag ik bij aan een fact-based cultuur binnen de organisatie.

Ik heb niet eerder voor een overheidsinstantie gewerkt, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Ik was in eerste instantie misschien een beetje bang dat ik de harde deadlines uit het bedrijfsleven zou gaan missen, maar er wordt bij KVK dus echt hard gewerkt!

Het is me ook opgevallen dat er veel ambitieuze mensen bij KVK werken en dat maakt het alleen maar leuker. In de afgelopen jaren is mijn afdeling flink gegroeid en zijn er veel nieuwe en vooral jonge mensen bij gekomen die bij commerciële organisaties hebben gewerkt. Deze frisse invloeden van buitenaf, in combinatie met de kennis van mensen die al langer bij KVK werken, zijn erg bepalend voor de richting van KVK.

Werksfeer bij KVK

De sfeer op de werkvloer is voor mij erg bepalend in mijn werkplezier. Bij KVK hangt er gelukkig een informele sfeer, nemen collega’s de tijd elkaar ook op persoonlijk vlak te leren kennen en wordt eerlijkheid en initiatief gewaardeerd. Het is ook gewoon echt gezellig; we gaan dan ook regelmatig met een groep collega’s na werktijd nog even borrelen.

Bij KVK krijg je echt de vrijheid om zelfstandig je eigen ideeën uit te voeren. Toen ik hier net werkte, kwamen mijn collega en ik met het idee om een jongvereniging op te richten. Samen met een klein clubje hebben we het idee uitgewerkt en dat werd enthousiast ontvangen door het management. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en is JongKVK uitgegroeid tot een waardevolle netwerkclub binnen KVK. Van af en toe gezellig bijkletsen met een biertje tot het organiseren van events die echt bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van collega’s. Dat is voor mij echt het ultieme voorbeeld van vrijheid en ruimte voor initiatief.

Carrière bij KVK

Ik weet zelf heel goed welke vlakken ik leuk en minder leuk vind. Ik zit op de juiste afdeling, dus als ik door zou willen groeien, dan zou dat binnen deze afdeling zijn. Voor mij zou doorgroeien niet zozeer een stapje hoger zijn, maar wel dat ik kansen krijg om mezelf te verbreden of om mijn kennis op andere gebieden in te kunnen zetten.

Het is fijn om te werken binnen een afdeling waar groei in zit: de rol van data wordt tenslotte steeds groter en steeds meer beslissingen worden daarop gebaseerd.