'Ik werk hier met de nieuwste technieken en hoor de meest innovatieve ideeën'

Faisel Amezian, test engineer

Na een lange tijd werken bij bol.com, koos Faisel Amezian voor een functie als test engineer bij KVK. Ondanks zijn initiële vermoeden dat overheidsorganisaties zoals KVK grijze, starre en weinig flexibele organisaties zijn, is hij aangenaam verrast. "Ik zie niet echt veel verschil tussen werken bij KVK en werken bij bol.com. Werken bij KVK is uiteraard wel veel leuker!" Lees meer over zijn ervaring bij KVK.

Keuze voor KVK

"In eerste instantie associeerde ik KVK totaal niet met innovatie of vooruitstrevendheid en stiekem dacht ik zelfs dat er alleen maar oude mensen werkten. Dat laatste werd meteen ontkracht bij mijn eerste sollicitatiegesprek dat ik had met twee leeftijdsgenoten. Zij vertelden enthousiast over de agile en scrum werkwijze die binnen KVK wordt toegepast en ik was om.

Nu ik hier werk, zie ik dat we allerlei nieuwe technieken hanteren en meegaan met de nieuwste ideeën. Misschien dat mijn vorige werkgever net iets hipper en jonger is, maar voor de rest zijn beide organisaties min of meer hetzelfde."

Carrière bij KVK

"Als Test Engineer houd ik mij voornamelijk bezig met het schrijven van geautomatiseerde testscripts, zodat er niet meer handmatig getest hoeft te worden. Nu richt ik mij specifiek op de verschillende diensten op de KVK-website zoals de toegangscode en Mijn Start.

Ruimte voor je carrière krijg je gegarandeerd bij KVK. Niet alleen aan de hand van cursussen, maar ook door de flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden die er zijn, zowel in de breedte als in de diepte. Zo kun je bijvoorbeeld als ontwikkelaar ook je vaardigheden verbreden door applicatiebeheerder werkzaamheden op je te nemen, mits er ruimte voor is. En het mooiste is dat er op deze manier een betere samenwerking ontstaat tussen collega's, waardoor we elkaar kunnen helpen."

Werksfeer bij KVK

"Ik ben blij dat we bij KVK hybride werken, waardoor de balans tussen werk en privé meer in evenwicht is. Laatst had ik bijvoorbeeld een afspraak met een monteur voor een defecte CV-ketel en omdat ik thuis kon werken, hoefde ik geen vrije dag op te nemen.

Zelf vind ik het prettig om zelfstandig te werken en vrijheid krijgen is daarin heel belangrijk. Gelukkig krijg ik die vrijheid ook. Momenteel werk ik in een scrum-team en schiet mijn eigen user stories in. En dat gaat goed. Mijn leidinggevende is tevreden. Zelf ben ik uiteraard ook tevreden en dat is wat belangrijk is."

Ben jij ook op zoek naar een werkgever die jou voldoende vrijheid geeft? Bekijk onze IT-vacatures!