'Het zegt veel over mijn team dat ik op kantoor werken leuker vind dan thuis'

Wim van Os, contractbeheerder inkoop bij KVK

Wanneer hij niet op reis is naar een warm land werkt Wim als contractbeheerder bij team Inkoop bij KVK. In 1981 koos hij al voor KVK als werkgever en heeft eigenlijk nooit behoefte gehad aan een andere werkgever. “KVK is een zeer goede werkgever als je alleen al kijkt naar de secundaire arbeidsvoorwaarden.”

Mijn functie

“In 1981 begon ik bij KVK op de ICT-afdeling in Woerden en dat was toen iets heel anders dan dat het nu is. Denk aan floppy disks, acceptgirokaarten, geen internet, geen mobiele telefoons, geen pc’s. In die tijd werkten we met een telex en een typemachine en had ik een telefoontoestel op mijn bureau en dat was het.

Ik hield de contracten en licenties bij en op een gegeven moment was het logischer om onderdeel te worden van team Inkoop. Nu werk ik als contractbeheerder IT bij team Inkoop. Dit betekent het functioneel beheer van het contractbeheersysteem, inkoopverzoekensysteem en ondertekensysteem. Daarnaast beheer ik alle IT-contracten bij KVK.”

Mijn keuze voor KVK

We leefden toen echt in een andere tijd. Studeren trok mij niet aan dus na het afronden van mijn VWO ging ik op zoek naar een baan. In tegenstelling tot nu lagen de banen niet voor het oprapen dus ik heb op een paar advertenties gereageerd en uiteindelijk werd ik aangenomen bij KVK.

Hoewel ik al enige tijd bij KVK werk, heb ik mijn werk altijd met veel plezier gedaan. Het werk is nooit hetzelfde gebleven en alle ontwikkelingen in de loop der tijd heb ik van dichtbij meegemaakt. Daarnaast is KVK gewoon een goede werkgever. Daarom ben ik er nog steeds.”

“Het zegt veel over mijn team dat ik op kantoor werken leuker vind dan thuis”

KVK als werkgever

“Zelf maak ik dankbaar gebruik van de verschillende opties die KVK biedt. Zo heb ik sinds vorig jaar een zogenaamde Pasdag. Dan kun je een dag minder werken tegen inlevering van relatief weinig salaris. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Het is ook belangrijk te beseffen dat medewerkers van KVK gebruik kunnen maken van opties die helemaal niet verplicht zijn voor werkgevers. Volgende week volg ik bijvoorbeeld een AED-training en ik krijg een volledige vitaliteitsscan, inclusief het meten van mijn bloeddruk, ogentest en verder onderzoek. Het is een win-win situatie: goed voor KVK en goed voor mezelf.”

Mijn team

“Het zegt veel over mijn team dat ik op kantoor werken leuker vind dan thuis. Ons team is een goede mix van senior en junior collega’s en toch hebben we het altijd gezellig met elkaar. Ik ga misschien niet naar dezelfde housefestivals als mijn jongere collega’s, maar we delen wel andere interesses zoals bijvoorbeeld voor reizen. We hebben altijd wel iets om over te praten.”