'Ga respectvol met elkaar om'

Mariëlle Drost, informatieanalist bij KVK


Hi! Mijn naam is Mariëlle Drost. Ik ben informatieanalist bij KVK. Het mooie van informatieanalist zijn bij KVK is dat ik in een agile omgeving bij kan dragen aan het ontwikkelen en verbeteren van digitale informatieproducten die ondernemers in staat stellen om beter of gemakkelijker hun werk te kunnen doen. Ik focus hierbij niet alleen op de IT-aspecten maar ik kijk ook naar mogelijke organisatorische, economische en juridische gevolgen. Dit maakt het werk binnen KVK erg breed en interessant.

Mijn motto

Ga respectvol met elkaar om en kwets elkaar niet. Dat vind ik belangrijk. Doe waar je blij van wordt. Wat overigens niet betekent dat je alleen maar dingen moet doen die je leuk vindt. In mijn werk probeer ik met mensen om te gaan op de manier waarop ik zelf ook behandeld wil worden. Wanneer iemand anders reageert dan verwacht, probeer ik te achterhalen waarom dat is. Vaak is het geen onwil, maar zit er iets achter. En dat probeer ik te begrijpen om samen verder te komen.

Mijn specialiteit

Ik heb goed inzicht in onderlinge relaties. Hoe verschillende onderwerpen met elkaar samenhangen. Ik houd overzicht, zie de grote lijnen en verzand niet in details. Ik probeer in mijn werk te focussen op de zaken die waarde toevoegen voor de klant en voor KVK zelf en neem hier zoveel mogelijk collega’s in mee.

Mijn skills

Ik ben nieuwsgierig en wil graag snel en veel kennis opdoen van dingen waarin ik geïnteresseerd ben, zodat ik snel productief ben. Toen ik begon bij KVK werd mijn team net verantwoordelijk voor een applicatie die al jaren te weinig aandacht had gehad, terwijl dit systeem wel een belangrijke inkomstenbron ondersteunt. Wij hebben in korte tijd zeer veel kennis over deze applicatie opgedaan en deze weer technisch up-to-date gemaakt. Ook hebben we een aantal functionele wensen doorgevoerd waar de gebruikers erg blij mee zijn.

Mijn persoonlijke drive

In de functie van informatieanalist bijt ik me vast in een probleem. Ik acteer als de spin in het web tussen verschillende functies, teams en afdelingen. Zo werken we naar een oplossing toe waar alle betrokken partijen blij mee zijn en daar word ik blij van. Een specifieke ambitie heb ik niet. Ik doe gewoon leuk, uitdagend en afwisselend werk met gezellige collega’s in een goede sfeer.

Work vs life

Buiten het werk spreek ik graag met familie of vrienden af en bezoek ik musea. Ik houd ervan naar de bioscoop te gaan en te sporten. Ik vind mijn werk leuk, maar gelukkig kan ik er ook genoeg naast doen!

Upgrade jezelf

Als ik mogelijkheden zie om mijn kennis en vaardigheden te verbreden of te verdiepen dan zoeken we daar bij KVK ruimte voor en als ik ideeën heb om mijn werkzaamheden interessanter te maken bespreek ik met mijn manager bespreken wat mogelijk is.

Werksfeer

Met mijn collega’s kan ik gewoon lekker kletsen en lachen over niet-werk gerelateerde zaken en spontaan of juist gepland, lunchen of borrelen we samen. Je leert elkaar hierdoor beter kennen en waarderen en dat heeft een positieve invloed op de samenwerking.