Word inkoper bij KVK

Wat ga je doen als inkoper bij KVK?

Team Inkoop helpt alle collega’s bij KVK die samen willen werken met marktpartijen. Als inkoper achterhaal je de inkoopbehoefte. Bijvoorbeeld een software applicatie, extern advies of hardware. Vervolgens vind je samen met hen, door middel van een aanbesteding, de juiste marktpartij om een contract mee af te sluiten.

De uitdagingen

Je hebt drie borden waar je op schaakt: je moet weten wat de trends en ontwikkelingen zijn in het vakgebied van inkoop. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de interne stakeholders nodig hebben, zodat je beide werelden aan elkaar kan verbinden. En het uitvoeren van de aanbestedingen, zodat je de trends en ontwikkelingen kunt toepassen en daarmee de inkoopbehoefte van de interne stakeholders optimaal kan contracteren.

Hoe we werken

De organisatie bestaat uit verschillende Groups met ieder een eigen focus. Als inkoper ben je onderdeel van een stafafdeling die ondersteunend is aan de Groups. Dit betekent dat je betrokken bent bij aanbestedingen vanuit de rol van procesbegeleider. Overkoepelend stem je als inkoper met de Groups over zaken die voor hen relevant zijn, zodat we weten wat er speelt en daar in onze aanbestedingen rekening mee kunnen houden (business gedreven inkoop).

Wordt er een inkoopverzoek gedaan voor een groter bedrag dan €33.000,-? Dan wordt team inkoop ingeschakeld om, in overleg met de Groups, te bepalen welk procedure, gunningsmethodiek en gunningscriteria worden toegepast.

Afhankelijk van de complexiteit of de geraamde waarde wordt veelal één van de procedures worden gekozen:

 • enkelvoudige onderhandse aanbesteding;
 • meervoudige onderhandse aanbesteding;
 • of Europese aanbesteding.


  Ervaringen van collega's

  Waar kom je te werken?

  Ons team is onderdeel van de afdeling Facilitair Huisvesting & Inkoop en bestaat uit negen collega’s: vier categorie-inkopers, twee inkopers, twee contractbeheerders en een teamleider. Wekelijks praten we bij tijdens de inkoopcall onder het genot van een kopje koffie of thee. We bespreken lopende zaken, het weekend en zaken waar we tegenaan lopen. Over het algemeen werken we vanuit huis, en op woensdag werken we samen op kantoor Utrecht. Op dinsdag kun je vaak ook een groot deel van ons team vinden op kantoor.

  Als team hebben we een grote impact op de kwaliteit die wij als KVK aan klanten leveren. De keuze voor een goede of slechte leverancier heeft gevolgen voor de ondernemers in Nederland. Gelukkig hebben we dat goed onder controle, maar we willen graag de volgende stap maken in onze inkoopvolwassenheid. Vind je het leuk om mee te bouwen? Dan is dit de goede plek om aan de slag te gaan.

    Uitgelichte vacatures

    Er zijn op dit moment geen vacatures in facilitair, huisvesting en inkoop bij KVK. 

    Meer informatie?

    Nicole de Laender / Practice Lead Recruitment