Word IT architect bij KVK

Wat ga je doen als IT architect?

Als IT Architect vertaal je de missie, visie en strategie van KVK naar architectuurkaders voor veranderingen en geef je onderbouwd advies. Je helpt daarmee het management van de Groups en BizDevOps-teams om met architectuurproducten de samenhang en toekomstgerichtheid te verbeteren.

IT architect vacatures

De uitdagingen

Samen met BizDevOps-teams en de stakeholders zorg je ervoor dat de oplossingen vanuit de architectuur aansluiten op de klantreis. Hierbij bewaak je de samenhang binnen het omvangrijke IT-landschap en geef je vorm aan de architectuurproducten die de oplossingsruimte voor het team definiëren. Een hoge mate van digitalisering is hierbij het streven.

Hoe we werken

De organisatie bestaat uit verschillende Groups, met ieder een eigen focus. De Groups zijn samengesteld uit multidisciplinaire teams en stafafdelingen. Als IT architect word je ingezet op veranderinitiatieven die KVK-breed geprioriteerd worden door het management, onder begeleiding van een professioneel portfolioproces. Volgens een agile architectuur werkwijze ontwikkelen we onze architectuurproducten samen met stakeholders volgens een “Just-in-Time & Just-Enough” aanpak. Daarin krijg je de ruimte om innovatieve ideeën voor te stellen.

Wij maken gebruik van methoden als GEA, DYA, TOGAF en Archimate. Als tooling gebruiken we BizzDesign, MS Teams en standaard MS Office applicaties.

  Waar kom je te werken?

  Het expertisecentrum Architectuur bestaat uit ongeveer 25 architecten, verdeeld over de rollen:

  • Enterprise Architecten
  • Domein Architecten
  • Solution Architecten
  • Security Architecten

  Alle architecten hebben een eigen scope van aandachtsgebied. De lead van het expertisecentrum Architectuur rapporteert rechtstreeks aan de CIO. Je werkt samen met collega architecten en de BizDevOps teams, waarvoor het veranderinitiatief waar je voor werkt belangrijk is. Elke week (meestal op woensdag) bespreken alle architecten de opgestelde architectuurproducten. Op deze dag komen we het liefst fysiek bij elkaar op kantoor in Utrecht, maar we bieden ook goede opties om hybride te werken.