Word Java developer bij KVK

Wat ga je doen als Java developer?

You build it you run it: als Java developer ben je bezig met de volledige reis van jouw applicatie. Van ontwikkelen tot beheren, maar ook het oplossen van incidenten. Door de diversiteit aan applicaties en technieken waar je aan werkt, is geen dag hetzelfde.

Java developer vacatures

De uitdagingen

KVK is onderdeel van de vitale IT-infrastructuur van Nederland. Door deze maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn de eisen streng en ligt de lat hoog. Samen bouwen we complexe systemen. Het kunnen lezen van andermans code, maar ook zelf begrijpelijke code schrijven, is daarom belangrijk. Minstens even belangrijk als het signaleren van verbeterkansen en door ontwikkelen van gebouwde applicaties.

Hoe we werken

KVK organiseert zich in Groups, samengesteld uit multidisciplinaire teams die zelfstandig en onafhankelijk opereren. Dit zorgt voor een fijne workflow. De Group bepaalt de hoofddoelen en het team maakt een sprintplanning voor de subdoelen. Daarbij kijken we naar het werk dat opgeleverd kán worden. Als team kies je de aanpak en technieken die nodig zijn om het te bouwen. Heb je een idee voor een nieuwe techniek? In meerdere innovatiesprints per jaar is er ruimte om te experimenteren.

Jouw collega’s van andere teams ondersteunen je met diensten zoals ons Kubernetes containerplatform, CI/CD tooling en monitoring. Hierdoor kan je team efficiënt eigen applicaties bouwen, deployen en onderhouden. Hierbij werk je in een landschap van systemen waarbij we zo veel mogelijk gebruik maken van de nieuwste technieken:

  • Java 17 met Spring Boot / Webflux
  • Kotlin met Quarkus
  • OpenAPI
  • GraphQL
  • Kubernetes
  • Gitlab
  • SQL
  • Cucumber

Waar kom je te werken?

Hoewel de hele organisatie middenin een verandering zit van een hiërarchische structuur naar agile, hebben de IT-teams hier al jaren ervaring mee. IT’ers werken in multidisciplinaire teams met developers, product owners, testers, functioneel applicatiebeheerders en analisten.
Wanneer we niet vanuit huis werken, vind je het team op het hoofdkantoor in Utrecht. Maandelijks komen alle developers samen om hun expertise met elkaar te verbinden en vraagstukken te bespreken.

Jouw kennis uitbreiden en ontwikkelen? Of wil je aanverwante talen of disciplines leren? Met het persoonlijke opleidingsbudget kies je een cursus of opleiding die bij je past.

    Meer informatie?