Word tester bij KVK

Wat ga je doen als tester?

Samen met je team werk je aan vernieuwing, doorontwikkeling en beheer van (onderdelen van) applicaties. Jouw focus ligt daarbij op het ontwikkelen, uitbreiden en beheren van de (geautomatiseerde) testen en de plek van de scripts in onze testframeworks. Je identificeert, plant en voert tests uit. Met je positief kritische blik ben je een belangrijk onderdeel van je team en ben je van meerwaarde voor de KVK als het bewaken van de kwaliteit van onze applicaties en diensten.

Tester vacatures

De uitdagingen

In het complexe landschap van de KVK vind jij je weg door je analytische vaardigheden. Door een constructieve samenwerking met je collega’s en andere teams bouw je mee aan een mooie klantreis voor (startende) ondernemers. Hierbij ben jij je bewust van de verschillende belangen van de stakeholders en houd je overzicht van wat gebouwd is en wat nog gebouwd en getest moet worden.

Hoe we werken

KVK organiseert zich in klantreis groepen, onze zogenoemde Groups, samengesteld uit multidisciplinaire teams die zelfstandig en onafhankelijk opereren. Als tester ben je niet alleen onderdeel van de practice testing van je eigen groep, maar ook van een multidisciplinair team. De Group bepaalt de hoofddoelen en het team maakt de sprintplanning. Volgens de Agile methodiek trappen we elke dag af met een stand-up en werken met 3-amigo’s, refinements en retrospectives. Hierbij werk je in een landschap van IT-systemen waarbij we zo veel mogelijk gebruik maken van de nieuwste technieken, daarbij kun je denken aan:

 • Testframeworks als Cucumber en Fitnesse,
 • API’s testen we met Postman en SOAPUI,
 • Onze code en geautomatiseerde scripts borgen we in Git en we hebben een pipe-line CI/CD,
 • Diverse programmeertalen en scripting zoals Java, en C#,
 • Database’s SQL,
 • Verder maken performance testing en security testing onderdeel uit van sommige leveringen,

Heb jij een idee voor een nieuwe techniek? In meerdere innovatiesprints per jaar is er ook voor testers ruimte om te experimenteren en jezelf te bekwamen in nieuwe tools en technieken.

  Ervaringen van collega's

  Waar kom je te werken?

  Je komt te werken in een Agile cultuur waar je voldoende gelegenheid krijgt om je ei kwijt te kunnen. Je maakt deel uit van een scrumteam wat veelal bestaat uit een product owner, scrum master, functioneel applicatiebeheerder, analist en developer. Als hecht team willen wij het beste product leveren, door aan de ondernemers overzichtelijke, gebruiksvriendelijke diensten te bieden.

  We werken hybride, dat betekent dat je een deel van de tijd werkt vanuit huis, maar elke week zijn we ook een paar dagen in ons mooie kantoor in hartje Utrecht te vinden. Een leuk moment om onze IT-collega’s zien en ervaringen uitwisselen. Natuurlijk maken we ook tijd voor een teamuitje met alle testers en delen we elke twee weken kennis met elkaar.

   Meer informatie?