'Zo vanzelfsprekend als water uit de kraan'

Christiaan, test lead bij KVK


Christiaan is 44 jaar en werkt sinds mei 2021 bij KVK. Als test lead is hij verantwoordelijk voor het grondig testen van de backend van kritische applicaties.  

Hoe ben je bij KVK beland?

“Ik werkte hiervoor onder andere bij KPN en ik hoorde via via over de werkwijze en cultuur bij KVK. De teams zijn gebalanceerd samengesteld: nieuwe werknemers werken samen met oudgedienden, er is een fijne verdeling man/vrouw en ook de leeftijden zijn divers. Na rondkijken leek KVK me daarom een goede plek om te landen. Nu, een paar maanden later, bevalt dat nog steeds prima.

We werken met de agile methode, dus we trappen de dag af met een scrum en werken met refinements en retrospectives. We onderhouden goed contact met de teams. Er zijn regelmatig teamdagen in Woerden en Utrecht waar we onze IT-collega’s zien en het nodige uitwisselen. Er is dus veel contact en dat geeft een fijne werksfeer.”

Wat is de vitale functie van jouw werk?

“Dankzij mijn team – de Honeybadgers – wordt de belangrijkste Handelsregisterdata die KVK beheert ontsloten voor de buitenwereld. Wij geven toegang tot de bron, om het zo maar te zeggen. We breiden continu uit met nieuwe functionaliteiten om aan nieuwe klanteisen te voldoen, met de nodige aandacht voor security en gebruiksvriendelijkheid. Ik werk met tools en technieken zoals Fitnesse, Cucumber en GIT pipelines.

Mijn werk als test lead heeft binnen ons systeem een belangrijke ‘go/no go’ functie. De laatste horde voor een nieuwe release. Er wordt gezegd “Wat vindt Christiaan ervan?” en dan ik mag het groene licht geven. Maar ja, de informatie uit het Handelsregister is net als water uit de kraan, vanzelfsprekend totdat het opeens opdroogt. Bij een storing stoppen inschrijvingen op de KVK kantoren en kunnen belangrijke wijzigingen niet worden doorgevoerd. En dat heeft zijn invloed op vele manieren, van import en export tot de informatie die de Belastingdienst nodig heeft van ondernemers. Zonder register wordt handel onbetrouwbaar en minder veilig… het is echt een vitaal onderdeel van de maatschappij.

In het geval dat er toch iets anders loopt dan verwacht, krijgen we dat direct terug. De tickets komen via het Topdesk vanzelf onze kant op en worden door onze analisten opgepakt. Er ontstaat nooit paniek maar we gaan rustig analyseren: hoe is het ontstaan, hoe lossen we het op, en daarna, hoe kunnen we het voorkomen?

Verder werken de testers goed met elkaar samen in het chapter Test, zo weten alle testers van de KVK elkaar te vinden en motiveren we elkaar door het delen van kennis en ervaringen. Samen tillen we de kwaliteit van onze testen in het team en in de verschillende ketens naar een steeds hoger niveau.”

Wat heeft KVK een IT’er te bieden?

Wat veel mensen niet beseffen is hoe modern en vooruitstrevend we zijn. Bij KVK houden veel teams zich gericht met nieuwe technologie bezig. En dat moet ook wel, de eisen zijn streng en de lat ligt hoog, mede door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het Handelsregister moet nog veiliger worden en goed bereikbaar blijven. Zo gaan we voor maximale uptime.

Voor IT’ers en hun teams is er een grote autonomie waarbij je verantwoordelijkheid krijgt en tegelijk de kans om jezelf te ontwikkelen. Zoals je positie uitbreiden of zelfs een hele andere rol pakken. Alles is hier op de toekomst gericht.”