'We zijn hier onwijs ver met social media.'

Angelo Brouwer, Communicatie adviseur social media

Keuze voor KVK

Voordat ik hier in dienst kwam, zag ik wel vacatures voorbijkomen. Maar ik had niet gedacht dat KVK al zover was in social-mediastrategie. En dat sprak me aan. Ik zie in mijn privéomgeving dat mensen struggles hebben met het starten van een bedrijf. Wat er allemaal bij komt kijken. Ik vond het gewoon top dat KVK zich ook op deze jongere doelgroep richt. Want ja, zij willen misschien ook wel ondernemer worden, dus het is mooi als ik ons stukje advies en informatie ook aan hen kunnen geven op de kanalen waar zij zich op bevinden. Verder vond ik het een prettig vooruitzicht dat je hier zoveel ruimte hebt om je eigen dingen te doen. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Ik ben bijvoorbeeld heel goed in social-mediakanalen inzetten die gericht zijn op jonge ondernemers. Buiten werktijd als ik bijvoorbeeld op Instagram of Snapchat zit raak ik vaak geïnspireerd. Dan denk ik: hé, dit kunnen we ook doen voor KVK! Mijn leidinggevende geeft mij hierin de vrijheid om dit toe te passen.

Werksfeer bij KVK

Ik verwachtte vooraf dat het hier een typische overheidsorganisatie was, dus laat beginnen en vroeg naar huis. Maar zo is het eigenlijk helemaal niet. Het is geen negen-tot-vijf-mentaliteit, maar het is ook een beetje inherent aan je functie dat je beschikbaar bent wanneer dat nodig is. Dat wil niet zeggen dat je twaalf uur op een dag werkt, maar soms komt er wel een bepaalde actualiteit voor, waardoor je iets extra’s moet geven op een dag of in een bepaalde periode. En dat maakt het werk ook wel leuk, want zo is eigenlijk geen enkele dag hetzelfde.

Carrière bij KVK

Bij KVK heb je echt veel ruimte om te groeien. We hebben ieder jaar een planningsgesprek, een voortgangsgesprek en vervolgens een beoordelingsgesprek. Maar in dat planningsgesprek kan je aangeven waar je jezelf in wilt ontwikkelen, wat je leuk vindt om te doen. Je leidinggevende houdt rekening met wat je eigenlijk wilt hier. Je ziet ook echt dat ze waarde hechten aan wat je wilt ontwikkelen. En dat is mooi om te zien. Ik ben bijvoorbeeld best goed in vormgeving, zoals Photoshop en andere media. Als ik daar iets in wil doen, en dat heb ik ook afgesproken met mijn leidinggevende, dat ik mezelf daarin iets meer wil ontwikkelen, dan kan dat. Die planning ligt er nu en ik ga er met plezier mee aan de slag!